Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Prof. dr. F.M. Mottaghy

Nucleair geneeskundige

Aandachtsgebieden

Moleculaire oncologische en neuro- oncologische beeldvorming inclusief endogene radiotherapieën (PMSA, SIRT, PRRT, Iodium-131. Moleculaire beeldvorming van neurodegeneratieve aandoeningen.

Contact

Telefoon: 043 387 47 46

Curriculum vitae

Na de universitaire opleiding geneeskunde in Aken, Duitsland en Salt Lake City, VS heeft FM de opleiding tot Nucleair geneeskundig specialist aan het Onderzoekscentrum Jülich (Duitsland), de Universitaire Ziekenhuizen van Düsseldorf en Aken en aan Harvard University Boston (VS) gevolgd. Na een positie als adjunct diensthoofd Nucleaire Geneeskunde aan de Universiteit Ulm (Duitsland) heeft hij een leidinggevende stafpositie aan de KU Leuven ingevuld.

Sinds 2009 is hij afdelingshoofd van de Afdeling Nucleaire Geneeskunde in Aken. Van 2010 tot 2016 was hij tevens afdelingshoofd van de Afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Maastricht UMC+. Na de fusie van Nucleaire Geneeskunde en Radiologie in het MUMC+ tot een afdeling Beeldvorming, maakt hij deel uit van het MT Beeldvorming. Op wetenschappelijk gebied ligt zijn focus op het translationele onderzoek in het kader van moleculaire beeldvorming en preklinische en klinische therapie. Hij heeft onderzoeksmiddelen/gelden binnengehaald  in de VS, België, Nederland en Duitsland en meer dan 20 promoties begeleid.  

Sluit de enquête