Dhr. drs. T. van Mulken

Plastisch Chirurg

Korte beschrijving

Drs. van Mulken heeft in 2011 zijn opleiding tot plastisch chirurg afgerond in het Maastricht UMC+. Na zijn opleiding tot plastisch chirurg heeft hij 1 jaar als Fellow handchirurg werkzaam geweest Sidney (Australië). Hij beheerst reconstructieve technieken voor borstchirurgie en is betrokken bij behandeling van huidtumoren. Hij is verder een Europees gecertificeerd handchirurg.

Aandachtsgebieden

  • Handchirurg
  • Mammareconstructie
  • Huidoncologie en reconstructie 

Contact

Polikliniek : 043-3877000

Over

Ik werk sinds 2010 in het Maastricht UMC+ als plastisch-, reconstructief- en handchirurg. Ik maak onderdeel uit van de werkgroep huidtumoren en melanomen evenals van het multidisciplinaire borstkankerteam.
De afdeling Plastische-, Reconstructieve- en Handchirurgie bestaat uit een team van plastisch chirurgen, die zowel onderling als met andere specialisten nauw samenwerken. We zijn gespecialiseerd in het herstellen van lichamelijke defecten die ontstaan als gevolg van het verwijderen van een tumor of als gevolg van een  ongeval. De meest voorkomende ingrepen in de  reconstructieve chirurgie zijn borstreconstructies bij borstkanker en reconstructies na het verwijderen van huidkanker of het verwijderen van tumoren in de mond- of keelholte. Ik vind het belangrijk dat we onze patiënten in teamverband helpen. Bij het verwijderen van  huidkanker op een lastige plek (bijvoorbeeld in het gezicht) dan werkt de dermatoloog samen met een plastisch chirurg. De bundeling van onze kennis en vaardigheden met die van de dermatoloog  maakt dat de patiënt de meest optimale zorg ontvangt. Ook bij borstkanker is het zeer belangrijk dat we onze patiënten in teamverband behandelen. De samenwerking hierbij met de oncologisch chirurg zorgt ervoor dat de patiënte kan kiezen uit de voor haar meest geschikte behandeling.

Ik ben Europees erkend Plastisch- Reconstructief- en Handchirurg en lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Onderzoek:

Ontwikkeling van robot voor microchirurgie

Lidmaatschappen:

Opleidingen

  • Geneeskunde
  • Plastisch chirurg
  • Fellowship Handchirurgie Sidney (Australie)
  • Europees gecertificeerd hand chirurg (FESSH)
Sluit de enquête