Specialisten

dr. M. Oosterloo

neuroloog

Korte omschrijving

M. Oosterloo is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC. Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is zij gespecialiseerd in de volgende bewegingsstoornissen: de ziekte van Parkinson, de zorg rondom diepe hersenstimulatie, de ziekte van Huntington, tremoren en ataxie.

Aandachtsgebieden

Ziekte van Parkinson en ziekte van Huntington

Contact

Bewegingsstoornissen@mumc.nl

 

Curriculum Vitae

Naast de werkzaamheden in de zorg is ze als onderzoeker verbonden aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), de European Huntington Disease Network (EHDN) en de School for Mental Health and Neurosciences MHeNS) van de Universiteit Maastricht (UM). Daarnaast is zij betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar diepe hersenstimulatie bij de ziekte van Parkinson.
Verder is ze betrokken bij de de opleiding van co-assistenten en artsen in opleiding tot neuroloog evenals het onderwijs aan geneeskunde studenten binnen de UM.
Tenslotte is ze lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, Nederlandse Vereniging voor Functionele Neurochirurgie Bewegingsstoornissen (NVFNB) en bestuurslid van de kwaliteitscommissie binnen de NVFNB. Ook is ze medeoprichter en lid van het Regionaal Parkinson Centrum Zuid Limburg.