Pol

Drs. J. van der Pol

Nucleair geneeskundige

Aandachtsgebieden

 Isotopendiagnostiek en therapie

BIG-register

79915051001

Contact

T: 043 387 47 46

Over

Na mijn studie geneeskunde in 2011 aan de Universiteit Maastricht te hebben afgerond, heb ik een jaar gewerkt als ANIOS in het toenmalige Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg, om klinische ervaring in een breed palet aan beschouwende specialismen op te doen. Daarna ben ik eind 2012 in het MUMC+ begonnen aan de opleiding Nucleaire Geneeskunde, welke gedurende mijn opleiding is gefuseerd met de opleiding Radiologie. Na mijn opleiding ben ik toegetreden tot de staf van de afdeling Beeldvorming van het MUMC+ als Nucleair Geneeskundige.

In mijn klinische werk ben ik bezig met de nucleaire geneeskunde in de volle breedte, zoals hybride beeldvormend onderzoeken naar oncologische, infectieuze, endocriene, cardiologische en andere aandoeningen. Verder heb ik bijzondere interesses in nucleaire beeldvorming bij epilepsie, PET beeldvorming bij hersentumoren en nucleaire therapieën zoals Selectieve Intra-arteriële Radiotherapie (SIRT), waarbij we in samenwerking met interventie-radiologie levertumoren van binnenuit kunnen bestralen.

Naast mijn klinische werk doe ik promotie onderzoek naar PET-MRI technieken voor cardiovasculaire beeldvorming onder begeleiding van prof. E. Kooi, waarbij we onder meer onderzoek doen naar mogelijkheden om processen die leiden tot symptomatisch vaatlijden af te beelden.

Sluit de enquête