Dr. Jan-Werner Poley, MDL-arts

Dr. J.W. Poley

Maag-, Darm- en Leverarts

Aandachtsgebieden

Interventie endoscopie in het algemeen en meer bijzonder ERCP, endo-echografie en hiermee samenhangende endoscopische interventies (met name op het gebied van alvleesklier en galwegen) en aandoeningen van alvleesklier en galwegen.

BIG-register

89047410901

Contact

Telefoon: 043-3875100 

Over

Jan-Werner Poley (1968) studeerde geneeskunde in Groningen en Amsterdam. De opleiding tot MDL-arts (Amsterdam en Rotterdam) werd voltooid in 2005 en hierna is hij tot 1 september werkzaam geweest in het Erasmus MC als MDL-arts, vanaf 2012 tot 2021 als hoofd van het Endoscopiecentrum aldaar. In 2013 rondde hij zijn proefschrift af, getiteld: “Novel developments in ERCP and EUS”. Vanaf oktober 2021 is hij werkzaam in met MUMC als MDL-arts.

In nauwe samenwerking en in multidisciplinair verband met de afdelingen chirurgie en radiologie worden patiënten met zowel benigne (acute en chronische pancreatitis), pre-maligne en maligne aandoeningen van de pancreas en galwegen behandeld en is hij intensief betrokken bij de diagnostiek, behandeling en controles van deze patiënten.

Zijn wetenschappelijke interesses bevinden zich eveneens op het gebied van de pancreaticobiliaire aandoeningen. Daarnaast wordt onderzoek verricht naar nieuwe technieken en toepassingen binnen de endo-echografie en ERCP.

Hij is lid van de Nederlandse vereniging van Maag-, Darm- en Leverartsen; de Nederlandse vereniging voor Gastroenterologie en hiervan bestuurslid van de sectie Endoscopie; de American Society of Gastrointestinal Endoscopy en de Special Interest Group on Endoscopic Ultrasonography, de European Society of Endoscopic Ultrasonography en de European Society for Gastrointestinal Endoscopy. Voor de ESGE heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van meerdere richtlijnen en is hij lid van de Quality Improvement Committee’s voor EUS en ERCP.  Tevens is hij lid van de editorial board van de tijdschriften “Endoscopic Ultrasound” en “Therapeutic Advances in Gastrointestinal Endoscopy”.

Sluit de enquête