Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
pasfoto

Terug

Dr. R. Rouhl

Neuroloog

Aandachtsgebieden

Epilepsie

Contact

 

Curriculum vitae

R. Rouhl is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC+ en in het epilepsiecentrum Kempenhaeghe te Heeze (het Academisch Centrum voor Epileptologie). Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is hij gespecialiseerd in de behandeling van epilepsie (met name epilepsie na een herseninfarct of bij een hersentumor), de diagnostiek en behandeling van auto-immuun encephalitis en de nieuwe behandeling diepe hersenstimulatie bij epilepsie. 

Zijn werkzaamheden in de zorg omvatten naast de algemene neurologie de epilepsiechirurgie: het bepalen of patiënten in aanmerking komen voor een operatie ter behandeling van hun epilepsie die vervolgens door een neurochirurg wordt uitgevoerd. Daarnaast is hij ook betrokken bij de zorg rondom patiënten met een hersentumor (neuro-oncologie).

Als onderzoeker is hij verbonden aan wetenschappelijk onderzoek naar verschillende aspecten rondom epilepsie. Zo is hij betrokken bij onderzoek naar diepe hersenstimulatie, waarbij middels innovatieve technieken (o.a. elektrische signalen van de hersenen) wordt gestreefd naar een nauwkeurigere bepaling van het optimale gebied voor de stimulatie. Verder doet hij onderzoek naar factoren die het voorkomen van epilepsie voorspellen na een beroerte en naar klinische determinanten van antistoffen die voorkomen in het bloed bij patiënten met epilepsie.

Ook is hij betrokken bij de de opleiding van co-assistenten en artsen in opleiding tot neuroloog evenals het onderwijs aan geneeskunde studenten binnen de UM.

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, de Nederlandse Liga tegen Epilepsie en hij is bestuurslid van de Sectie Wetenschappelijk Onderzoek van de Liga. 

Sluit de enquête