Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. S. Sanduleanu-Dascalescu

Maagleverdarmarts

Aandachtsgebieden

Preventie, diagnostiek en endoscopiebehandelingstechnieken van darmpoliepen.

Contact

Curriculum vitae


Expertise
Sinds 2006 werk ik in het Maastricht UMC+ als maagdarmleverarts. Ik heb me in het bijzonder gespecialiseerd in de preventie, diagnostiek en endoscopiebehandelingstechnieken van darmpoliepen (voorstadia van darmkanker). Ik heb veel endoscopie-ervaring en ben actief betrokken bij het bevolkingsonderzoek naar darmkanker. Daarnaast doe ik periodieke endoscopiecontroles bij mensen die een verhoogd risico hebben op darmkanker, bijvoorbeeld mensen met erfelijke vormen van darmkanker of chronische inflammatoire darmziekten.

Ik vind het erg belangrijk dat de patiënt centraal staat en meedenkt in het behandelingstraject. Om zorg van een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren, werk ik multidisciplinair samen met chirurgen, medisch oncologen, radiotherapeuten, klinisch genetici, radiologen en pathologen. Op de MDL endoscopie afdeling van het Maastricht UMC+ passen wij innovatieve endoscopietechnieken toe, waaronder chromo-endoscopie (het kleuren van het slijmvlies met contrastvloeistof om kleine en vlakke poliepen beter te visualiseren en te kunnen verwijderen). Het Maastricht UMC+ heeft ook een spreekuur voor erfelijke darmtumoren, waar patiënten uit de hele regio terecht kunnen voor advies en controles.

Een belangrijke deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het doen van wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker en het geven van onderwijs aan studenten en arts-assistenten in opleiding. Ik ben lid van de Landelijke Richtlijnwerkgroep op het gebied van darmkanker. Op internationaal niveau ben ik lid van de World Endoscopie Organisatie (WEO) en voorzitter van een expert working group op het gebied van interval carcinomen.

Sluit de enquête