Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. O. Schijns

Neurochirurg

Aandachtsgebieden

Epilepsie, oncologie, wervelkolomchirurgie

Contact

T 043-3876052

Curriculum vitae

Aan de Rijksuniversiteit te Leiden werd de geneeskundestudie gevolgd in de periode van 1990-1997.

In 1997 werd het arts-examen behaald aan dezelfde universiteit.

In de periode van 1993-1994 werd een wetenschapsjaar gedaan in de Neurochirurgische Universiteitskliniek, Bonn, Duitsland (Prof.Dr.J.Schramm).

In deze periode werd begonnen met een promotie-traject, in het kader van de Epilepsiechirurgie, dat afgerond werd met de promotie te Bonn, Duitsland in 1998

In 1997 werd er een "clinical clerkship"gedaan, afdeling Neurochirurgie, Mayo Clinic, Rochester, USA (Prof.Dr.D.Piepgras)

De opleiding tot Neurochirurg werd gedaan in de periode 1999-2005 in het Academisch Ziekenhuis Maastricht en werd in 2005 afgesloten met de registratie als neurochirurg.

In de periode 2006-2007 werd een "fellowship" Epilepsiechirurgie gedaan in de Neurochirurgische Universiteitskliniek, Bonn, Duitsland (Prof.Dr.J.Schramm).

Tijdens deze periode is een grote ervaring opgedaan met de behandeling van patiënten die in aanmerking komen voor epilepsiechirurgie.

Na terugkomst in 2007 inMaastricht opname in de staf Neurochirurgie als specialist-neurochirurg met de volgende drie specifieke aandachts- en interessegebieden:

  • Epilepsiechirurgie
  • Oncologische Neurochirurgie met speciale expertise in de behandeling van patiënten die voor een "awake craniotomy" (Penfield-procedure) (ofwel "wakkere hersenoperatie") dan wel een "corticale mapping"in aanmerking komen
  • (complexe) Spinale chirurgie

 

Oktober 2017

Televisie interview en radio interview naar aanleiding van nieuwe bevindingen over oorsprong epilepsie.

 

Sluit de enquête