Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. B. Slangen

Gynaecoloog-oncoloog

Korte beschrijving

Staflid Gynaecologie en Obstetrie

Aandachtsgebieden

Gynaecologische tumoren

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Brigitte Slangen startte na afronding van haar geneeskundestudie met haar promotieonderzoek, deels in de Verenigde Staten. Na haar promotie volgde ze de opleiding tot gynaecoloog in het MUMC+.

Al in de opleiding was er een uitgebreide belangstelling voor oncologische subspecialisatie in de gynaecologie. Om die reden bracht zij driekwart jaar van haar opleiding door op de afdeling oncologische gynaecologie in Freiburg, Duitsland. Sinds 2003 is zij werkzaam in het MUMC+ als gynaecoloog en is zij sinds 2006 officieel geregistreerd als gynaecoloog-oncoloog.
Zij is zeer actief in het onderwijs aan de Universiteit Maastricht, en is tevens plaatsvervangend opleider van de gynaecologen in opleiding in het MUMC+.
Haar doel is  om de gynaecologisch oncologische zorg in de hele regio op hoog niveau te houden. Aanvankelijk als regionaal consulent van het Integraal Kankercentrum Nederland, dat later werd vervangen door het voorzitterschap van OncoZON (Oncologisch netwerk ZuidOostNederland).

Dit doel heeft zij verder kunnen verwezenlijken op landelijk niveau. Zij is landelijk voorzitter van de pijler Gynaecologische Oncologie, van de Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie. Hierin verbindt zij alle zorg in Nederland voor de gynaecologische oncologie tussen alle beroepsgroepen (radiotherapeuten, medisch oncologen, pathologen, gynaecologen in alle ziekenhuizen), alsmede met patiëntenvereniging Olijf en alle verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten gespecialiseerd in de gynaecologische oncologie (V&VN).

Sluit de enquête