Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
pasfoto

Terug

E.A.G.E. Smeets

Verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

  • COA- chirurgie

Contact

Curriculum vitae

Na haar opleiding tot verpleegkundige in het Maastricht UMC+ heeft Eveline Smeets in 1995 de opleiding tot oncologieverpleegkundige voltooid. In 1999 heeft ze met goed gevolg de stomaopleiding afgesloten. Van 1994 tot december 2012 was ze werkzaam als verpleegkundige bij de afdeling Chirurgie van het Maastricht UMC+. Vanaf 1998 combineerde ze dit met de functie van stomaverpleegkundige. Sinds december 2012 werkt ze in het Oncologiecentrum van het MUMC+. Hier houdt ze zich bezig met de zorg voor patiënten met kanker in het maagdarmkanaal.

In haar huidige functie zorgt Eveline Smeets voor patiënten met een kwaad- of goedaardige aandoening in het maagdarmkanaal. Het geeft haar veel voldoening om deze patiënten te kunnen bijstaan tijdens hun ziekte. Daarbij geeft ze uitgebreid voorlichting aan de patiënten zodat zij weloverwogen keuzes kunnen maken en zich een goed beeld kunnen vormen van hoe hun behandeling eruit zal zien. Ze ondersteunt patiënten en hun familie ook door een aanspreekpunt te zijn bij onduidelijkheden en vragen. Door het geven van praktische ondersteuning en begeleiding probeert ze patiënten meer grip te bieden op hun situatie.

In haar functie als oncologieverpleegkundige informeert Evelien Smeets  patiënten over mogelijkheden om deel te nemen aan wetenschappelijke studies.

Sluit de enquête