Specialisten

Dr. L.H.M. Smit

Chirurg-oncoloog

Aandachtsgebieden

Borstkanker, melanomen, sarcomen en schildklierafwijkingen

 

Contact

Balie oncologiecentrum: 043-3876400
Email:  poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum Vitae

Oncologie vormt sinds het afronden van mijn opleiding geneeskunde het speerpunt van mijn werkzaamheden. Na het voltooien van mijn promotieonderzoek naar een tumormarker bij melanomen (kwaadaardige moedervlekken), uitgevoerd in het NKI-AvL in Amsterdam, ben ik gestart met de opleiding tot chirurg. Ik ben inmiddels geregistreerd als oncologisch en GE-chirurg. Sinds 1 april 2015 werk ik in het Maastricht UMC+.

In het Maastricht UMC+ houd ik me vooral bezig met de zorg voor vrouwen met (een verhoogd risico op) borstkanker. Naast de behandeling van patiënten met borstkanker, behandelen we in Maastricht ook veel vrouwen die gelukkig (nog) geen borstkanker hebben maar die wel een verhoogd risico hebben om borstkanker te krijgen. Kiezen deze vrouwen voor het preventief laten verwijderen van hun borsten, dan opereer ik hen samen met de plastisch chirurg die tijdens dezelfde operatie een fraaie borst reconstrueert. In Maastricht UMC+ behandelen we vrouwen vanuit het hele land met deze problematiek. Behalve met borstkankerzorg houd ik mij ook bezig met de behandeling van patiënten met melanomen, sarcomen (weke delen tumor) en schildklierafwijkingen.

Met name in het vakgebied van de oncologie zie ik een grote uitdaging in het begeleiden van de patiënten tijdens hun hele behandeling. De multidisciplinaire aanpak van de behandeling komt tot uiting in de diverse overlegmomenten met de specialisten uit de andere betrokken vakgebieden. Met deze multidisciplinaire aanpak maken we het met zijn allen mogelijk de patiënt een behandeling te geven die zoveel mogelijk op maat is voor die specifieke patiënt.

In het Maastricht UMC+ begeleid ik direct en indirect studenten, co-assistenten en arts-assistenten in opleiding tijdens diverse fasen van hun studie. Het delen van kennis in de vorm van onderwijs doe ik met veel plezier.