Dr. M. Snoeijs

vaatchirurg

Aandachtsgebieden

  • Toegangschirurgie voor dialyse behandeling

BIG-register

19063671801

Contact

Telefoon: 043-3877478
Secretariaat Vaatchirurgie
 

Over

Dr. Maarten Snoeijs studeerde geneeskunde aan de medische faculteit van de Universiteit Maastricht. De opleiding tot algemeen chirurg en vaatchirurg volgde hij in het Maastricht UMC+ en in het Zuyderland. Na zijn opleiding deed hij een fellowship vaatchirurgie bij het OLVG in Amsterdam en werkte hij als vaatchirurg bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Sinds 2015 is hij geregistreerd als Fellow of the European Board of Vascular Surgeons. Dr. Snoeijs is lid van de Nederlandse en Europese Vereniging voor Vaatchirurgie en van de Vascular Access Society.

Dr. Snoeijs is gepromoveerd op het proefschrift 'Kidney transplantation from donors after cardiac death: studies on the long-term outcome and on the prevention and pathophysiology of ischemic acute kidney injury’ (Universiteit Maastricht, 2010). De wetenschappelijke interesses van dr. Snoeijs liggen bij de vaattoegangschirurgie en bij acute nierschade bij niertransplantatie, contrastvloeistof en grote chirurgie. Naast zijn opleiding tot vaatchirurg is hij getraind en geregistreerd als epidemioloog.

Binnen de vaatchirurgie is het aandachtsgebied van dr. Snoeijs de toegangschirurgie voor dialyse behandeling. Het Maastricht UMC+ is het expert- en verwijscentrum voor complexe toegangschirurgie in Nederland en organiseert ieder jaar een nationale en internationale vaattoegangscursus voor vaatchirurgen, nefrologen en dialyseverpleegkundigen.

Sluit de enquête