Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Drs. R.P. Strackke

revalidatiearts

Aandachtsgebieden

  • Revalidatie bij chronische pijn
  • Neurorevalidatie, spasticiteitsbehandeling

Contact

Telefoonnummer: 043 387 71 51

Curriculum vitae

Ik werk als staflid bij de afdeling revalidatiegeneeskunde met als aandachtsgebieden, revalidatie bij chronische pijn (bewegingsapparaat, CRPS), neurologische revalidatie (o.a. CVA) en spasticiteitsbehandeling (o.a. botulinetoxine en intrathecale baclofen behandeling). Ook doe ik mee aan de multidisciplinaire handen poli van het MUMC. Maar als revalidatiearts in een (academisch) ziekenhuis ben ik natuurlijk veel breder betrokken bij alle patientencategorieen die bij ons op de afdeling gezien worden. 
Daarnaast ben ik betrokken bij het onderwijs voor studenten geneeskunde als tutor (o.a. het keuzeblok revalidatiegeneeskunde) en als supervisor bij het opleiden van revalidatieartsen en co-assistenten.
Wat mij heel erg goed bevalt aan mijn vak revalidatiegeneeskunde is dat je samen met het revalidatieteam (fysio-, ergotherapeut, psycholoog en/of maatschappelijk werk) de patient kan coachen om ondanks beperkingen weer op een zo hoog mogelijk nivo te kunnen functioneren en zo volwaardig mogelijk aan de maatschappij te kunnen deelnemen. Ook de samenwerking met de andere medisch specialisten in het ziekenhuis is een belangrijk onderdeel om de revalidatie zo optimaal te laten verlopen.  

Opleidingen

1990 - 1998 Opleiding Geneeskunde, Universiteit Maastricht 
2003 - 2007 Opleiding Revalidatiegeneeskunde, Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal Arnhem  

Werkervaring

2008 - 2014 Revalidatiearts Laurentius Ziekenhuis Roermond

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Bestuurslid (secretaris) Werkgroep Pijnrevalidatie Nederland (Officiele werkgroep van de Vereniging van Revalidatieartsen VRA).  

Sluit de enquête