Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Prof.dr. V.C.G. Tjan - Heijnen

Medisch Oncoloog, hoofd Medische Oncologie en voorzitter van de Oncologiecommissie MUMC+, coördinator OncoZON

Aandachtsgebieden

Behandeling van borstkanker, in het bijzonder de zorg rondom zwangerschap en behoud van vruchtbaarheid bij borstkanker, en behandeling van patiënten met uitgezaaide borstkanker

Contact

Polikliniek Oncologiecentrum

Curriculum vitae

Na 9 jaar dienstverband in het Radboudumc in Nijmegen, werk ik sinds 2006 als medisch oncoloog in het Maastricht UMC+. Ik heb me gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker, in het bijzonder de zorg rondom zwangerschap en behoud van vruchtbaarheid bij borstkanker, en behandeling van patiënten met uitgezaaide borstkanker. In het Maastricht UMC+ zien we vrouwen uit heel Nederland die naar ons zijn verwezen voor borstkankerdiagnostiek en -behandeling.

Naast patiëntenzorg houd ik me bezig met de begeleiding van vele promovendi die  wetenschappelijk onderzoek doen naar diverse aspecten van borstkanker. In ons ziekenhuis vinden altijd diverse wetenschappelijke studies plaats, waardoor patiënten - mits ze tot de beoogde doelgroep behoren - ook toegang kunnen krijgen tot nieuwe, nog experimentele behandelmogelijkheden. Ik vind het belangrijk dat patiënten goed begrijpen welke behandelopties er zijn. Daarom werken we ook voortdurend aan nieuwe manieren van communicatie tussen patiënt en behandelaar (e-Health, keuzehulpmiddelen). Door hierbij zoveel mogelijk maatwerk te leveren, heeft  de patiënt maximale inspraak in het eigen behandelplan.

Ik ben voorzitter en/of  lid van diverse (inter)nationale werkgroepen en adviesraden op het gebied van kanker.  In 2011 is onder mijn voorzitterschap de landelijke borstkanker kwaliteitsaudit (NBCA) tot stand gekomen. Als hoofd van de afdeling Medische Oncologie, voorzitter van de oncologiecommissie van het Maastricht UMC+ en als coördinator van het Oncologisch Netwerk Zuidoost Nederland, prijs ik me gelukkig met een zeer toegewijd team van oncologische professionals en jonge mensen in opleiding tot oncologisch specialist.

Betrokken bij borstkanker.

Sluit de enquête