Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Drs. M. van den Hout

Patholoog

Aandachtsgebieden

Sarcomen, huidaandoeningen en hematopathologie

Contact

Telefoonnummer Polikliniek Oncologie Centrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum vitae

Na uitgeloot te zijn voor Geneeskunde in Nederland ben ik uitgeweken naar België om daar in 2005 mijn studie Geneeskunde aan de Universiteit van Leuven te voltooien 'met onderscheiding'. Na klinische ervaring opgedaan te hebben als assistent niet in opleiding tot specialist (ANIOS) ben ik gestart met promotieonderzoek naar locoregionale immuunmodulatie bij melanomen aan het VU medisch centrum te Amsterdam.

Ondertussen ben ik in Leiden (LUMC) opgeleid tot patholoog. Als landelijk verwijscentrum voor bot- en weke delen pathologie heb ik hier veel ervaring opgedaan in de diagnostiek van sarcomen en benigne weke delen tumoren onder supervisie van prof. Pancras Hogendoorn en prof. Judith Bovée. De diagnostiek van deze uitdagende groep van tumoren sprak me vanaf het begin erg aan. Daarnaast heb ik me aan het eind van mijn opleiding verder verdiept in de melanocytaire afwijkingen en Dermatopathologie middels een verdiepingsstage bij prof. Wolter Mooi (VUmc), en in de Hematopathologie via verdiepingsstages in het Massachussets General Hospital te Boston, USA, en bij prof. Daphne de Jong (VUmc).

Sinds april 2016 ben ik in dienst van het Maastricht UMC+. Hier werk ik als patholoog met veel plezier binnen een ambitieus en hecht team, waarbij ik de tijdens mijn opleiding geleerde vaardigheden optimaal kan benutten. Ik ben dan ook met name betrokken bij de diagnostiek van de weke delen tumoren (sarcomen), bij de dermatopathologie (huidaandoeningen) en hematopathologie (ziekten van lymfklieren en beenmerg). Daarnaast leid ik, samen met het gehele opleidingsteam, nu ook zelf artsen op tot patholoog en geef ik onderwijs aan geneeskundestudenten. Samen met het doen van wetenschappelijk onderzoek zorgt deze combinatie van klinische diagnostiek en onderwijs ervoor dat mijn werk altijd uitdagend en inspirerend blijft.

Sluit de enquête