Specialisten

dr. V. van Kranen-Mastenbroek

neuroloog/kllinisch neurofysioloog

Korte omschrijving

V. van Kranen- Mastenbroek is werkzaam als neuroloog/klinisch neurofysioloog op de afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) van het MUMC. Tevens is zij verbonden aan het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE). Het specialisme Klinische Neurofysiologie helpt bij het stellen van een diagnose bij neurologische aandoeningen zoals bewustzijnsstoornissen, bewegingsstoornissen, verlammingen en gevoelsstoornissen. Klinisch neurofysiologen onderzoeken hiervoor de werking en functies van de hersenen, spieren, zenuwen en bloedvaten.

Aandachtsgebieden

Deep Brain Stimulation en epilepsiechirurgie

Contact

 
 

 

 

 

Curriculum Vitae

Naast de algemene klinische neurofysiologie heeft zij zich toegelegd op het EEG bij (kinder)epilepsie, de pre-chirurgische intracraniële diagnostiek bij epilepsiechirurgie en de intraoperatieve bewaking van het zenuwstelstel tijdens neurochirurgische ingrepen.

Naast haar werkzaamheden in de patiëntenzorg is zij nauw betrokken bij de (internationale) opleiding van geneeskunde studenten aan de Universiteit Maastricht (UM). 

Op wetenschappelijk gebied houdt zij zich bezig met onderzoek betreffende de neurofysiologische aspecten van diepe hersenstimulatie (DBS), verschillende aspecten van intracranieel gemeten hersenactiviteit (ECoG) bij epilepsiepatiënten en de continue EEG-bewaking op de intensive care.

Zij is secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Neurofysiologie (NVKNF) en is tevens afgevaardigde voor de International Federation of Clinical Neurophysiology (IFCN) en de European Union of Medical Specialists (UEMS). Daarnaast is zij lid van de Nederlandse vereniging voor Neurologie (NVN).