Specialisten

Dr. J.P.A.M. Verbruggen

Traumachirurg

Aandachtsgebieden

  • Traumachirurgie
  • Fracturen van bovenste extremiteit, m.n. schouder  
  • Bekken- en heupkom (acetabulum)fracturen  

Contact

  • Secretariaat, Manuela Heinrichs: T. +31(0)43 387 74 89
  • Polikliniek Chirurgie T. +31(0)43 387 49 00
  • Verpleegafdeling A4: T. +31(0)43 387 44 10 of T. +31(0) 387 64 10

Curriculum Vitae

Dr. Verbruggen studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Na het behalen van het artsendiploma werd hij opgeleid tot chirurg in de Universitaire Ziekenhuizen van de Universiteit Leuven en de hiermee geaffilieerde ziekenhuizen. In 1993 werd hij erkend als Algemeen Chirurg waarna hij zich verder specialiseerde in de traumachirurgie in het Klinikum te Garmisch-Partenkirchen, Duitsland en aansluitend in het Maastricht UMC + (toen Academisch Ziekenhuis Maastricht). Hij werkte gedurende een jaar als Oberarzt op de afdeling Unfallchirurgie van het Klinikum te Aken en keerde in 1999 terug naar het Maastricht UMC+ als staflid Heelkunde met als aandachtsgebied Traumachirurgie. 

Dr. Verbruggen is door de Nederlands Vereniging voor Traumachirurgie en door de European Board of Surgery gecertificeerd als traumachirurg. Daarnaast heeft hij ook een erkennning als Unfallchirurg door de Ärtztekammer Nordrhein-Westfalen (D).
Naast de algemene Traumachirurgie legt hij zich vnl. toe op de behandeling van fracturen van de bovenste extremiteit m.n. de schouder en van het bekken en acetabulum. 
Naast zijn klinische taken is Dr. Verbruggen verantwoordelijk voor de opleiding traumachirurgie binnen de afdeling Heelkunde.

In 2007 promoveerde hij op het proefschrift 'Reamed Nailing of Humeral Shaft Fractures. Clinical and Biomechanical aspects'.

Publicaties