Dr. Job Verdonschot

Dr. J. Verdonschot

AIOS klinische genetica

Aandachtsgebieden

Erfelijke hartaandoeningen

Contact

Maastricht UMC+
Polikliniek Klinische Genetica
Postbus 5800
6202 AZ Maastricht
T: 043 3875855
E: polikliniek.klinischegenetica@mumc.nl

Over

Na mijn opleiding biomedische wetenschappen heb ik in 2016 mijn geneeskundeopleiding cum laude afgerond aan de Universiteit Maastricht. Mijn interesse in de erfelijkheid van hartaandoeningen heeft gedurende mijn opleiding altijd een rode draad gevormd. Dit is voor mij de drijfveer geweest om na mijn opleiding 5 jaar lang onderzoek te doen naar de erfelijke oorzaken van een verwijde hartspier.

Begin 2021 heb ik mijn proefschrift getiteld: 'Causes and consequences of dilated cardiomyopathy: integrating genotype and phenotype to redefine disease diagnostics and therapeutics' met succes mogen verdedigen aan de Universiteit Maastricht. Dit proefschrift beschrijft de rol van erfelijkheid in het ontstaan van een verwijde hartspier, maar ook de consequenties voor de patiënt en diens familie.

Na mijn promotietraject ben ik betrokken gebleven bij wetenschappelijk onderzoek, dat zich met name richt op het verbeteren van vroegtijdige diagnostiek en behandeling van (gezonde) personen met een erfelijke aanleg voor een hartspieraandoening. Om dit ambitieuze doel te bereiken, werk ik samen met veel nationale en  internationale experts.

Begin 2021 ben ik begonnen aan mijn opleiding tot klinisch geneticus in het Maastricht UMC+. Naast erfelijke hartaandoeningen ben ik daarbij ook werkzaam in alle andere vakgebieden van de genetica. Uiteindelijk hoop ik uit elk deelgebied van de genetica kennis en ervaring mee te nemen die van mij een betere cardiogeneticus zullen maken.  

Sluit de enquête