Dr. Nienke Visser

Cornea

Korte beschrijving

“Als oogarts en hoornvliesspecialist ben ik betrokken bij de zorg voor patiënten met een aandoening aan het hoornvlies. Hoornvliesaandoeningen hebben vaak een enorme impact op patiënten. Nieuwe ontwikkelingen in diagnostiek en behandeling maken dat er tegenwoordig gelukkig veel meer mogelijk is. De diversiteit en de uitdaging om de optimale behandeling voor iemand te bepalen spreken mij erg aan!

Daarnaast doe ik onderzoek naar cataractchirurgie (staaroperaties). Specifiek onderzoeken we of we de behandeling na een staaroperatie kunnen verbeteren. Dit maakt de zorg in de toekomst hopelijk efficiënter en minder belastend voor patiënten.“

Aandachtsgebieden

  • Hoornvliesafwijkingen
  • Cataract chirurgie

BIG-register

99910705001

Contact

Over

Dr. Nienke Visser heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. De opleiding tot oogarts heeft zij gevolgd in het Maastricht UMC+. Tijdens de opleiding heeft zij promotieonderzoek verricht naar het gebruik van torische kunstlenzen bij patiënten met staar en astigmatisme. Zij heeft een hoornvlies-fellowship doorlopen bij Prof. Rudy Nuijts en is sinds 2016 als oogarts werkzaam in het Maastricht UMC+. 

Sluit de enquête