pasfoto

Dr. M Vlooswijk

Neuroloog

Korte beschrijving

M. Vlooswijk is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC en werkt nauw samen met het epilepsiecentrum Kempenhaeghe te Heeze (het Academisch Centrum voor Epileptologie). Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is zij gespecialiseerd in epilepsie bij volwassenen. Zij is als consulent betrokken bij mensen met een verstandelijke beperking en neurologische problemen én bij volwassenen met een vorm van spina bifida.

Aandachtsgebieden

Epilepsie

 

Contact

Over

Dr. Vlooswijk is opgeleid tot neuroloog in het MUMC+. Zij is tijdens haar opleiding gepromoveerd op functionele netwerken en cognitie bij patiënten met epilepsie. 

Haar werkzaamheden in de zorg omvatten naast de algemene neurologie de diagnostiek en behandeling van epilepsie. Ze is lid van de werkgroep epilepsiechirurgie van het Academisch Centrum voor Epileptologie. Zij doet neurologische consulten in Maasveld, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, en is lid van een netwerk van specialisten in het MUMC die zich inzetten voor zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor volwassenen met een vorm van spina bifida is zij de neurologische consulent. 

Daarnaast is zij opleider van de artsen in opleiding tot neuroloog en betrokken bij de opleiding van co-assistenten en geneeskundestudenten van de UM.
Zij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, het Kernconsilium Neurologicum en de Nederlandse en Internationale Liga’s tegen Epilepsie.

Sluit de enquête