Specialisten

Drs. Stefan Vöö

Nucleair geneeskundige

Aandachtsgebieden

Nucleaire geneeskunde

 

Contact

Oncologiecentrum: 043-3876400

Email: poli.oncologiecentrum@mumc.nl

Curriculum Vitae

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit der Geneeskunde en Farmacie te Temeschburg-Timisoara in Roemenië en aan het Universitätsklinikum Ulm in Duitsland. Ik ben gepromoveerd in de immunologie. Daarbij heb ik onder meer de reactie van het immuunsysteem op kankercellen onderzocht. De opleiding tot nucleair geneeskundige heb ik gevolgd op de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Radiologie in het Maastricht UMC+. Eind 2012 heb ik deze opleiding afgerond, na klinische stages bij Brigham and Women’s Hospital (onderdeel van Harvard Medical School) in Boston (VS) en Imperial College in Londen. Sinds 2014 werk  ik als nucleair geneeskundige in het Maastricht UMC+. Hierbij houd ik me in het bijzonder bezig met de moleculaire beeldvorming van longtumoren, borstkanker en weke delen tumoren.

Ik vind het erg belangrijk dat de nucleaire geneeskunde zichtbaar is binnen de zorg. Ik hecht veel waarde aan state-of-the-art technologieën, dat wil zeggen het hoogst mogelijke niveau van diagnostiek op dit moment. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe PET-MRI. Het Maastricht UMC+ beschikt als eerste en enige kliniek in Nederland over een volledig geïntegreerde PET-MRI-scanner. Dit maakt efficiënter beeldvormend onderzoek mogelijk met de nodige voordelen voor de patiënt. Vanuit mijn functie hoop ik te kunnen bijdragen aan  het versnellen en verbeteren van de moleculaire diagnostiek bij patiënten met kanker.

Ik ben lid van de oncologie werkgroep van de Europese Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde. Daarnaast maak ik deel uit van het managementteam Longoncologie in het Maastricht UMC+. Ik houd mij ook bezig met  het opleiden van geneeskundestudenten, nucleair geneeskundigen en radiologen in opleiding.