Drs. B. Vosse

Longarts

Korte beschrijving

Drs. Vosse is sinds 2016 werkzaam als longarts in het MUMC+ en verbonden aan het Centrum voor Thuisbeademing Maastricht. Binnen de thuisbeademing behandelt zij patiënten met chronisch respiratoir falen ten gevolge van verschillende ziekten, met een bijzondere aandacht voor patiënten met neuromusculaire aandoeningen. Zij doet momenteel promotie-onderzoek naar slaap-gerelateerde ademhalingsstoornissen bij myotone dystrofie type 1 in samenwerking met de afdeling neurologie van het MUMC+. Naast poliklinische consultaties en behandelkamer participeert zij in de opleiding en klinische supervisie van arts-assistenten. Daarnaast heeft drs. Vosse verschillende onderwijstaken bij de faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht.
Ze is lid van de Nederlandse Vereniging voor Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT) en van de European Respiratory Society (ERS).

Aandachtsgebieden

Thuisbeademing

BIG-register

79909155701

Contact

T 043 3871318

Over

Drs. Vosse (1983) behaalde haar diploma geneeskunde cum laude aan de Universiteit Maastricht in 2007. Na een periode gewerkt te hebben als arts-onderzoeker startte zij in 2009 aan de specialisatie longziekten in het Maastricht UMC+, waarbij zij haar vooropleiding Interne geneeskunde volgde in het toenmalige Orbis Medisch Centrum in Sittard. Tijdens haar opleiding was drs. Vosse actief op organisatorisch vlak, onder andere als bestuurslid van de arts-assistenten sectie van de Nederlandse Vereniging voor Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT).

Sluit de enquête