Specialisten

Dr. R. Wanders

Radiotherapeut-oncoloog

Aandachtsgebieden

Borstkanker, longekanker, melanomen en palliatieve radiotherapie

Contact

Tel.nr MAASTRO Clinic: 088-4455666

Email: info@maastro.nl

Curriculum Vitae

Sinds juni 1990 werk ik als radiotherapeut-oncoloog in MAASTRO Clinic. Ik ben daar voornamelijk bezig met de radiotherapeutische behandeling van longkanker, borstkanker en melanomen en met palliatieve radiotherapie. Ik werk op de locaties MAASTRO-Maastricht en MAASTRO-Venlo en ben  daarnaast consulent in het Viecuri Ziekenhuis in Venlo en in het Atrium medisch Centrum te Heerlen. Bij MAASTRO streven we naar radiotherapie volgens de laatste stand van de wetenschap, grensverleggend onderzoek en opleiding en onderwijs. 

Ik vind het belangrijk dat alle ziekenhuizen in de regio nauw met elkaar samenwerken. Dit leidt tot een hoge kwaliteit van de zorg voor de individuele patiënt.

Het grootste deel van mijn werktijd besteed ik aan de bovengenoemde activiteiten in de kliniek. Daarnaast verzorg ik een deel van de opleiding van de arts-assistenten in het vakgebied van de radiotherapie. Regionaal ben ik actief in de tumorwerkgroep longcarcinomen. Op landelijk niveau heb ik zitting in het Landelijk Platform Radiotherapie en Longcarcinomen.