Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Terug

Dr. M.E. Wolfswinkel van

Internist-infectioloog

Aandachtsgebieden

  • Algemene infectieziekten en HIV
  • Antimicrobial stewardship
  • Tropen- en reizigersgeneeskunde

Contact

Curriculum vitae

Marlies van Wolfswinkel studeerde geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Na een jaar in het universiteitsziekenhuis van Blantyre, Malawi te hebben gewerkt startte zij in 2010 met haar opleiding tot internist in Rotterdam.
Hierbij werkte ze in het Havenziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Erasmus MC en deed stages in het Groote Schuur Ziekenhuis in Kaapstad en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
Zij combineerde haar opleiding met onderzoek en promoveerde in 2017 aan de Erasmus Universiteit op het proefschrift 'Imported malaria, improving assessment of severity and complications'.
Sinds 2017 is zij als internist-infectioloog werkzaam in het Maastricht UMC+. Naast de algemene infectieziekten en de zorg voor patiënten met HIV heeft zij als aandachtsgebieden antimicrobial stewardship en reizigersgeneeskunde.
Ze is lid van het Antibiotica-team, de commissie antimicrobiele middelen en het Limburgs infectiepreventie en antibioticaresistentie netwerk (LINK). Daarnaast is zij betrokken bij onderwijs aan de Universteit Maastricht.

Sluit de enquête