Specialisten

Drs. Jaap D. Zindler

Radiotherapeut-oncoloog

Aandachtsgebieden

Hersentumoren, hoofd-hals tumoren en longkanker

Contact

Z. MAASTRO clinic
T. 088-4455666
E. info@maastro.nl

Curriculum Vitae

Ik ben in het VUmc te Amsterdam opgeleid tot radiotherapeut. Sinds augustus 2013 werk ik als radiotherapeut-oncoloog in MAASTRO Clinic. Ik behandel hersentumoren, hoofd-hals tumoren, sarcomen en huidtumoren (team 4, samen met dr. Hoebers, dr. Van den Ende en dr. Eekers). Mijn speerpunt is implementatie van complexe bestralingstechnieken, zoals stereotactische radiotherapie en protonenbestraling.

Ik doe promotie-onderzoek naar de optimalisering van stereotactische radiotherapie bij hersenmetastasen. De resultaten van dit onderzoek zijn inmiddels beschreven in diverse wetenschappelijke artikelen. Ook coordineer ik een grote studie waarin stereotactische radiotherapie vergeleken wordt met totale schedelbestraling en waar meerdere ziekenhuizen aan meedoen. Verder coordineer ik meerdere andere onderzoeken en projectgroepen in MAASTRO Clinic. Ik heb onderzoekservaring opgedaan in het Erasmus MC te Rotterdam, VUmc te Amsterdam, Johns Hopkins Institute in Baltimore, Universitat de Barcelona en in MAASTRO Clinic.

Mijn streven is iedere patiënt op de best mogelijke manier te behandelen, waarbij de wens van de patiënt centraal staat. Verder wil ik middels hoogwaardig onderzoek de uitkomsten van de bestralingsbehandelingen verbeteren. Ik ben lid van diverse nationale en internationale radiotherapie en oncologische organisaties.