Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Vaccinatie medische (hoog-)risicogroepen in het Maastricht UMC+

In het COVID-19-vaccinatieprogramma worden mensen van oud naar jong uitgenodigd voor een vaccinatie. Mensen die ouder zijn dan 60 jaar hebben een verhoogd risico om ernstig ziek te worden of te overlijden door COVID-19. Hoe ouder, hoe kwetsbaarder. Daarnaast zijn er mensen die door een bepaalde aandoening een hoger risico hebben dan hun leeftijdsgenoten. Zij worden daarom eerder gevaccineerd: de medische (hoog)-risicogroepen.

Ook in het Maastricht UMC+ worden deze groepen gevaccineerd. Komt u hiervoor in aanmerking? Dan ontvangt u vanzelf een uitnodiging van ons. U hoeft geen contact met ons hierover op te nemen.
De keuze en indeling van deze groepen is gemaakt door de rijksoverheid. Het MUMC+ heeft hier geen invloed op, wij voeren alleen uit.

Komt u aub op tijd

Als u een uitnodiging van ons ontvangt, dan staat daarin hoe u een afspraak voor een tijdstip kunt maken. Wij ontvangen u graag op de afgesproken tijd. U zult na de vaccinatie ongeveer 15 minuten moeten blijven zitten, zodat we zien dat het goed gaat met u. Houd u er daarom rekening mee dat u ongeveer 30 minuten in ons ziekenhuis zult besteden, naast parkeertijd. Komt u het liefste niet eerder dan 10 minuten eerder, want we hebben helaas niet veel wachtruimte.

Komt u als het kan alleen. Als dit echt niet gaat, kunt u maximaal 1 begeleider meenemen.

Wilt u meer weten over de vaccinatie van medische (hoog-)risicogroepen? U vindt deze bij het RIVM

Sluit de enquête