Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Verwijzer

Proef Zorgcontact

Op 1 juli 2021 start het MUMC+ met het proefproject ‘Zorgcontact’ om de patiëntenservice te verbeteren. De poliklinieken Oncologie,  HVC – interne Geneeskunde en HSD zijn betrokken bij deze pilot. Vanaf 1 juli worden de algemene, niet-medische patiëntcontacten van deze poli’s op een centrale plek (Zorgcontact) beantwoord en afgehandeld.

Als verlengstuk van de genoemde poli’s zullen de medewerkers van Zorgcontact de inkomende post, mails en faxen beantwoorden en verwerken. Dat geldt ook voor alle telefoontjes van patiënten die hun afspraak willen verifiëren. Verder zullen ook de verwijzingen centraal verwerkt worden en klaargezet worden voor triage. Zorgcontact is 5 dagen in de week van 8.30 uur tot 17.00 uur open.

Proef van 3 maanden

In de proefperiode van drie maanden (juli – augustus en september) moet blijken of deze aanpak leidt tot kortere wachttijden voor patiënten, een verlaging van de werkdruk op de poli’s en een efficiëntere en uniforme afhandeling van processen (minder rework). Daarnaast is het de bedoeling dat Zorgcontact bijdraagt aan het versnellen van digitalisering binnen Maastricht UMC+. Door registratie en monitoring van de processen wordt bepaald of deze werkwijze voor meer poli’s haalbaar is. Op basis van de resultaten wordt in september een besluit genomen of we definitief als Zorgcontact verder gaan en andere poli’s gaan aansluiten.

Meer informatie

Voor vragen over Zorgcontact kun je terecht bij zorgcontact@mumc.nl of via 043-3874333.

Sluit de enquête