Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Vragen over hervatting van uw behandeling

Buro opname
Sinds 17 maart vinden er in het Maastricht UMC+ zo min mogelijk fysieke consulten en operaties plaats. Maar lang niet álle afspraken en operaties worden afgezegd. Specialisten kijken kritisch welke patiënten moeten komen voor een consult of ingreep, ongeacht de leeftijd. Indien mogelijk zijn/worden afspraken uitgesteld of omgezet naar een telefonisch consult of beeldbellen.

Uiteraard leidt dat tot vragen en soms ongerustheid bij patiënten. Want hoelang gaat dit uitstel duren? En welke consequenties heeft dat voor de gezondheid?

In alle gevallen is het de behandelend arts die beoordeelt òf uitstel van behandeling bij patiënten mogelijk en verantwoord is. Alle behandelingen die móeten plaatsvinden omdat de gezondheid anders een te groot gevaar loopt, móeten ook plaatsvinden. Indien u een behandeling moet ondergaan die de werking van uw immuunsysteem vermindert, wordt – indien mogelijk – de voorkeur gegeven aan uitstel. U zou extra vatbaar kunnen worden voor het coronavirus, wat ook risicovol kan zijn.

Kortom: uw behandelend arts beoordeelt zorgvuldig uw individuele situatie en houdt daarbij rekening met de risico’s van wel/niet behandelen. Mocht u desondanks vragen hebben, dan kunt u het beste contact opnemen met uw behandelaar.

Sluit de enquête