Dr. M. Kuijf

Neuroloog

Aandachtsgebieden

  • Beweegstoornissen
  • Parkinson en dystonie
  • Diepe hersenstimulatie

BIG-register

09057937401

Contact

Over

Dr Kuijf is werkzaam als neuroloog op de afdeling Neurologie van het MUMC. Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en spieren van de mens. Binnen de neurologie is hij gespecialiseerd in de volgende bewegingsstoornissen: de ziekte van Parkinson, dystonie, tremoren en ataxie. Zijn werkzaamheden in de zorg omvatten naast de algemene neurologie de zorg rondom diepe hersenstimulatie bij bewegingsstoornissen en het toedienen van botuline-toxine injecties bij dystonie. Daarnaast is hij betrokken in het onderwijs aan studenten geneeskunde en neurologen in opleiding. Tevens doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Opleidingen

Dr Kuijf heeft zijn opleiding geneeskunde in Rotterdam aan het ErasmusMedisch Centrum gevolgd. Hierna heeft hij zijn opleiding tot neurolooggecombineerd met een promotieonderzoek naar een ontstekingsziekte vande zenuwen, het Guillain-Barré syndroom. In 2009 is hij hier opgepromoveerd en in 2013 heeft hij zijn opleiding tot neuroloog voltooid.

Werkervaring

Sinds 2013 werkzaam als neuroloog in Maastricht UMC+

Deelnames, projecten en nevenfuncties

Hij is bestuurslid van de Nederlandse werkgroep Bewegingsstoornissen en lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en de Nederlandse Vereniging voor Functionele Neurochirurgie Bewegingsstoornissen(NVFNB).

Sluit de enquête