Research

Infrastructuur en ondersteuning

Infrastructuur

Binnen het Maastricht UMC+ zijn een aantal diensten en voorzieningen beschikbaar voor ondersteuning in de voorbereiding en de uitvoering van wetenschappelijk onderzoek.

 

Ondersteuning

 • CRISP
  Centre for Research Innovation, Support and Policy (CRISP) is sinds 2008 actief en heeft als taak de optimale randvoorwaarden te scheppen en te bewaken om zo binnen Maastricht UMC+/FHML excellent onderzoek mogelijk te maken. Kernbegrippen hierbij zijn ondersteuning, infrastructuur en (beleids)advisering. Wij informeren, faciliteren en adviseren zowel bestuurders als onderzoekers. 
   
 • CTCM 
  Clinical Trial Center Maastricht (CTCM) ondersteunt sinds zijn oprichting in 2005 de onderzoekers in het MUMC+ bij alle facetten van klinisch onderzoek. Het CTCM beheert enerzijds het hele traject van projectfinanciering uit de private geldstroom en maakt de financiële status inzichtelijk. Anderzijds levert het CTCM hoogwaardige, professionele  diensten ter verbetering van klinisch onderzoek. Het CTCM levert deze inhoudelijke diensten met als doel de kwaliteit en effectiviteit van klinisch onderzoek te verhogen. 

 • KEMTA
  KEMTA is er voor het ondersteunen, participeren, uitvoeren, en initiëren van kwalitatief hoogstaand multidisciplinair klinisch epidemiologisch en health-technology assessment onderzoek ten behoeve van verbeteringen in de gezondheidszorg.

 • Medisch-Ethische Toetsingscommisie azM/UM (METC)
  De medisch-ethische toetsingscommissie van het academisch ziekenhuis Maastricht en Maastricht University (METC azM/UM) is een door de overheid erkende onafhankelijke medisch-ethische toetsingscommissie. Zij beoordeelt medisch-wetenschappelijke onderzoeken met mensen in de zin van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO).

 • Stralenveiligheid 
 • Biologische veiligheid

 

 

 

 

 

Wat vindt u van deze pagina?