
Psychiatrie
Op de afdeling Psychiatrie en Psychologie werken verschillende behandelaren samen: psychiaters, klinisch (neuro)psychologen, GZ-psychologen, arts assistenten, (specialistisch) verpleegkundigen, orthopedagogen, sociaal pedagogische hulpverleners, neurotrainers en psychodiagnostisch medewerkers. In het kader van de opleidingsfunctie van een academisch ziekenhuis zullen er ook zorgprofessionals in opleiding betrokken zijn bij de diagnostiek en behandeling.
Psychiatrie volwassenen en ouderen (Specialistische GGZ)
Psychiatrie biedt diagnostiek, advies, consultatie, behandeling en begeleiding aan volwassenen en ouderen met psychiatrische en/of psychosociale hulpvragen en problemen. Naast poliklinische zorg is er onder andere dagbehandeling en opname mogelijk. U kunt bij ons terecht voor verschillende psychische klachten/problemen:
- Anorexia nervosa
- Stemmingsstoornissen of depressie
- Onbegrepen lichamelijke klachten
- Psychische klachten bij neurologische ziekten zoals de ziekte van Parkinson
- Geheugenklachten
- Dementie
- Angst- en dwangproblematiek
- Vroege psychose
Psychiatrie kinderen en jeugd (Specialistische GGZ)
Psychiatrie biedt diagnostiek, advies, consultatie, behandeling en begeleiding aan kinderen en jeugdigen met psychiatrische en/of psychosociale hulpvragen en problemen. Hiervoor is de poli kinder- en jeugdpsychiatrie en de consultatieve psychiatrische dienst.
Het PUK (Psychiatrische Universiteitskliniek) Maastricht levert hoogspecialistische zorg en voldoet aan de veldnormen MPU (Med-Psych Unit) zoals deze zijn beschreven in de “Handreiking contractering setting “hoogspecialistische ggz”