Parkeren voor patiënten en bezoekers

Het Maastricht UMC+ beschikt over 5 parkeerterreinen voor patiënten en bezoekers:

  • algemene parkeergarage (P-Bezoekers)
  • parkeerterrein Oncologiecentrum (P-17)
  • parkeerterrein Dialyse-afdeling (P-Dialyse)
  • parkeerterrein Spoedeisende Hulp/Huisartsenspoedpost Maastricht en Heuvelland (P-SEH)
  • parkeerterrein voor voertuigen hoger dan 2 meter (P-23)

De parkeerplaatsen bij de Dialyse-afdeling en de Spoedeisende Hulp/Huisartsenspoedpost zijn uitsluitend bestemd voor patiënten en bezoekers van deze specifieke afdelingen. Zij kunnen daar gratis parkeren.
(Overige parkeerders wordt een parkeertarief van € 15,00 in rekening gebracht.)

Parkeerplaatsen voor invalide automobilisten

Voor invalide automobilisten zijn plaatsen gereserveerd op de niveaus E,1, 2 en op het tussendek van de parkeergarage. Dat is vlakbij de loopbrug.
Heeft u een rolstoelbusje dat hoger is dan 2 meter? Dan rijdt u niet de normale ingang van de parkeergarage in, maar rijdt u  de Oxfordlaan in en kunt u direct naast de uitrit van de parkeergarage inrijden voor een parkeerplek. 

Parkeerkosten

Voor het gebruik van de algemene parkeergarage (P-Bezoekers) en de parkeerplaats van het Oncologiecentrum (P-17), moet u betalen. De parkeerkosten worden berekend per tijdseenheid van 10 minuten:

  • Parkeertarief per 10 minuten € 0,20
  • Maximaal parkeertarief per dag € 10,00
  • Weekkaart € 15,00
  • Maandkaart € 30,00.

Met een weekkaart rijdt u zeven dagen onbeperkt in en uit. Een weekkaart maar ook een maandkaart kunt u kopen bij parkeerbeheer (bij de parkeergarage).

Kentekenherkenning

Het Maastricht UMC+ wilt een goede parkeerservice bieden. Hiervoor maken wij gebruik van kentekenherkenning bij het parkeren van uw auto. Kentekenherkenning zorgt voor een betere doorstroming van uitrijdende bezoekers. Bij het inrijden wordt uw kenteken gelezen en gekoppeld aan uw parkeerkaart. Na uw betaling kunt u zonder aanbieden van uw parkeerkaart direct uitrijden bij de uitrit, daar wordt uw kenteken gecontroleerd op betaling waarna de slagboom vervolgens direct voor u opent.

Kiss & Ride-zone

Het Maastricht UMC+ heeft ook een zogenoemde 'Kiss & Ride-zone' voor medewerkers en bezoekers die carpoolen of die door hun partner worden afgezet of opgehaald. Deze zone bevindt zich tijdelijk aan de overzijde van de bushalte bij de hoofdingang. Hier kunt u maximaal 10 minuten gratis parkeren. 

Parkeren voor voertuigen hoger dan 2 meter

Hebt u een voertuig hoger dan 2 meter (bijvoorbeeld een rolstoelbusje)? Dan kunt u parkeren op het parkeerterrein P-23. Ingang Oxfordlaan.

Parkeren
Ingang van de parkeergarage
Parkeren
Volg voor de parkeergarage de rechter rijbaan!
Sluit de enquête