Parkeren voor patiënten en bezoekers

Het Maastricht UMC+ beschikt over 5 parkeerterreinen voor patiënten en bezoekers:

  • algemene parkeergarage (P-Bezoekers)
  • parkeerterrein polikliniek Oncologie (P-7)
  • parkeerterrein Dialyse-afdeling (P-Dialyse)
  • parkeerterrein Spoedeisende Hulp/Huisartsen Spoedpost Maastricht en Heuvelland (P-SEH)
  • parkeerterrein voor voertuigen hoger dan 2 meter (P-17)

Let op! De parkeerplaatsen bij de Dialyse-afdeling en de Spoedeisende Hulp/Huisartsen Spoedpost zijn alleen bestemd voor patiënten en bezoekers van deze specifieke afdelingen. Zij kunnen daar gratis parkeren.
(Fout parkeerders brengen we een parkeertarief van € 15,00 in rekening.)

Parkeerplaatsen voor invalide automobilisten

Voor invalide automobilisten zijn plaatsen gereserveerd op de niveaus E,1, 2 en op het tussendek van de parkeergarage. Dat is vlakbij de loopbrug.
Heeft u een rolstoelbusje dat hoger is dan 2 meter? Dan kunt u niet rechtdoor de parkeergarage inrijden. In plaats daarvan rijdt u via de Oxfordlaan en de Universiteitssingel naar de Dr. Tanslaan. Op de Dr. Tanslaan vindt u aan de rechterzijde de inrit voor het parkeerterrein. Dit parkeerterrein is rechts naast het Ronald Mc Donald Huis. U kunt via de noordingang de lift nemen naar niveau 1 en één van de looproutes volgen om bij uw bestemming te komen.

Voor het gebruik van de algemene parkeergarage (P-Bezoekers) en de parkeerplaats van het Oncologiecentrum (P-17), moet u betalen. De parkeerkosten worden berekend per tijdseenheid van 10 minuten:

  • Parkeertarief per 10 minuten € 0,20
  • Maximaal parkeertarief per dag € 10,00
  • Weekkaart € 15,00
  • Maandkaart € 30,00.

Met een weekkaart rijdt u 7 dagen onbeperkt in en uit. Een weekkaart, maar ook een maandkaart kunt u kopen bij parkeerbeheer (bij de parkeergarage).

Kentekenherkenning

Het Maastricht UMC+ wilt een goede parkeerservice bieden. Hiervoor maken wij gebruik van kentekenherkenning bij het parkeren van uw auto. Kentekenherkenning zorgt voor een betere doorstroming van uitrijdende bezoekers. Bij het inrijden wordt uw kenteken gelezen en gekoppeld aan uw parkeerkaart. Na uw betaling kunt u zonder aanbieden van uw parkeerkaart direct uitrijden bij de uitrit, daar wordt uw kenteken gecontroleerd op betaling waarna de slagboom vervolgens direct voor u opent.

Kiss & Ride-zone

Het Maastricht UMC+ heeft ook een zogenoemde 'Kiss & Ride-zone' voor medewerkers en bezoekers die carpoolen of die door hun partner worden afgezet of opgehaald. Deze zone bevindt zich tijdelijk aan de overzijde van de bushalte bij de hoofdingang. Hier kunt u maximaal 10 minuten gratis parkeren. 

Parkeren voor voertuigen hoger dan 2 meter

Is uw voertuig hoger dan 2 meter (bijvoorbeeld een rolstoelbusje)? Dan kunt u parkeren op het parkeerterrein P-17. Ingang via Dr. Tanslaan. Vervolgens kunt u via de noordingang van het MUMC+ de lift nemen naar niveau 1 en één van de looproutes volgen om bij uw bestemming te komen.

Parkeren
Ingang van de parkeergarage
Parkeren
Volg voor de parkeergarage de rechter rijbaan!
Sluit de enquête