Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Parkeren voor patiënten en bezoekers

Het Maastricht UMC+ beschikt over vijf parkeerterreinen voor patiënten en bezoekers:

  • algemene parkeergarage (P-1)
  • parkeerterrein Oncologiecentrum (P-7)
  • parkeerterrein Dialyse-afdeling (P-8)
  • parkeerterrein Spoedeisende Hulp/Huisartsenpost.
  • parkeerterrein voor voertuigen hoger dan 2 meter (P-4)
Let op:
Vanaf woensdag 7 december 2022 tot en met woensdag 14 december 2022 viert het Maastricht UMC+ met al haar medewerkers Kerst en zal hiervoor een deel van de bezoekersparkeergarage (P-1) niveau 0 worden afgesloten. Dit houdt in dat er op deze etage minder parkeerplekken zullen zijn dan gebruikelijk. 
Indien u gebruik maakt van de elektrische laadpalen zullen deze gedurende deze data beperkt beschikbaar zijn en raden wij u aan de elektrische laadpalen op de openbare weg te gebruiken. Deze zijn te vinden op  de Gaetano Martinolaan bij het Mecc.
 

De parkeerplaatsen bij de Dialyse-afdeling en de Spoedeisende Hulp/Huisartsenpost zijn uitsluitend bestemd voor patiënten en bezoekers van deze specifieke afdelingen. Zij kunnen daar gratis parkeren.
(Overige parkeerders wordt een parkeertarief van € 15,00 in rekening gebracht.)

Parkeerkosten

Voor het gebruik van de algemene parkeergarage (P-1) en de parkeerplaats van het Oncologiecentrum (P-7), moet u betalen. De parkeerkosten worden berekend per tijdseenheid van 10 minuten:

  • Parkeertarief per 10 minuten € 0,20
  • Maximaal parkeertarief per dag € 10,00
  • Weekkaart € 15,00
  • Maandkaart € 30,00.

Met een weekkaart rijdt u zeven dagen onbeperkt in en uit. Een weekkaart maar ook een maandkaart kunt u kopen bij parkeerbeheer (bij de parkeergarage).

Kentekenherkenning

Het Maastricht UMC+ wilt een goede parkeerservice bieden. Hiervoor maken wij gebruik van kentekenherkenning bij het parkeren van uw auto. Kentekenherkenning zorgt voor een betere doorstroming van uitrijdende bezoekers. Bij het inrijden wordt uw kenteken gelezen en gekoppeld aan uw parkeerkaart. Na uw betaling kunt u zonder aanbieden van uw parkeerkaart direct uitrijden bij de uitrit, daar wordt uw kenteken gecontroleerd op betaling waarna de slagboom vervolgens direct voor u opent.

Parkeerplaatsen voor invalide automobilisten

Voor invalide automobilisten zijn plaatsen gereserveerd op de niveau's E,1, 2 en op het tussendek van de parkeergarage. Dat is vlakbij de loopbrug.

Kiss & Ride-zone

Het Maastricht UMC+ heeft ook een zogenoemde 'Kiss & Ride-zone' voor medewerkers en bezoekers die carpoolen of die door hun partner worden afgezet of opgehaald. Deze zone bevindt zich tijdelijk aan de overzijde van de bushalte bij de hoofdingang. Hier kunt u maximaal tien minuten gratis parkeren. 

Parkeren voor voertuigen hoger dan 2 meter

Hebt u een voertuig hoger dan twee meter (bijvoorbeeld een rolstoelbusje), dan kunt u parkeren op het parkeerterrein P4. Ingang Oxfordlaan.

Parkeren
Sluit de enquête