Ondersteuning en begeleiding

Informatiebalie

In het midden van de centrale hal van het Maastricht UMC+ vindt u de informatiebalie.

  • Komt u iemand bezoeken? Dan kunt u hier vragen op welke afdeling uw familielid, vriend of kennis is opgenomen en hoe u daar komt. 
  • Komt u voor opname? Dan meldt u zich op de dag van uw opname bij de Informatiebalie. Uw opnamepapieren liggen klaar en u mag plaatsnemen op de blauwe banken. Een gastheer/gastvrouw brengt u naar de afdeling.
informatiebalie
Patiëntenservice

In het Maastricht UMC+ is er één plek waar u met alle praktische en niet-medische vragen terecht kunt. Dat is bij Patiëntenservice. U kunt hier vragen stellen over bijvoorbeeld:

  • digitale zorg (denk aan MijnMUMC+, thuismeten of beeldbellen met uw behandelaar)
  • de aanvraag van een medisch dossier
  • faciliteiten in het ziekenhuis
  • het indienen van een klacht
  • en denken mee met u en uw vraag!

Meer over Patiëntenservice

Rowan en Astrid
Politaxi

Voor mensen die minder goed ter been zijn, rijdt elke dag op niveau 1 (het niveau van de Serrehal) de interne PoliTaxi. Deze taxi brengt mensen die wat grotere afstanden moeilijk kunnen afleggen naar hun bestemming.

U kunt overal op niveau 1 in de PoliTaxi stappen. Er is een vaste halte aan de ingang bij de parkeergarage. Ook aan de hoofdingang bij de bushaltes kunnen gastheren en gastvrouwen de PoliTaxi voor u oproepen. De PoliTaxi rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur en er zijn geen kosten aan verbonden.

Helaas kan de PoliTaxi niet in de lift. Heeft u begeleiding nodig op andere niveaus, dan brengt de PoliTaxi u wel tot aan de lift. Op de verdiepingen kunnen gastheren of gastvrouwen u eventueel verder begeleiden.

Begeleiding

Wilt u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding? Meld dit dan bij de infobalie in de serrehal. Een gastvrouw/gastheer haalt u op en begeleidt u naar uw afspraak. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Gastheren/vrouwen zijn vrijwilligers, wij kunnen deze service daarom niet garanderen.

Politaxi
Verschoningsruimte

Begeleidt u iemand met een meervoudige beperking? Voor omkleden, verschoning of opfrissen maakt u gebruik van onze verschoningsruimte. Er is een tillift aanwezig. Wilt u deze gebruiken? Bel dan met ons Zorgondersteuningsteam via 043 3877792. Ook voor het verschonen van uw kind kunt u van deze ruimte gebruik maken.

Fijn dat u deze ruimte weer netjes achterlaat! U vindt de verschoningsruimte op niveau 1, tussen de Polihal en de Serrehal in. Het ruimtenummer is 1.E1.028. Uiteraard kunnen onze vrijwilligers u de weg wijzen.

Speelopvang

Heeft u een afspraak of komt u op bezoek op onze verpleegafdeling, maar wilt u liever niet dat uw kind hierbij aanwezig is? Dan is uw kind (in de leeftijd 0 t/m 8 jaar) van harte welkom in onze speelopvang! In de speelopvang kunnen broertjes en zusjes (0-8 jaar) voor de duur van 2 uur kosteloos en onder deskundige begeleiding een paar uur lekker spelen en plezier maken. U vindt de speelopvang tegenover de poliklinische apotheek. Lees meer over onze speelopvang.

Speelopvang
Naar Patiëntenservice
Naar informatiebalie
Naar gastheren/gastvrouwen
Geleidehond

Een patiënt of bezoeker mag een geleidehond (blindengeleide- of SOHO-hond) meenemen naar het ziekenhuis. U bent zelf verantwoordelijk voor uw geleidehond. Andere huisdieren zijn NIET toegestaan.

Sluit de enquête