Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Academische zorg

Steun wetenschappelijk onderzoek

Met de resultaten van ons wetenschappelijk onderzoek maken we de behandelingen van de toekomst mogelijk. U  kunt ons onderzoek ondersteunen door te doneren aan een aantal onderzoekslijnen.

Health Foundation Limburg is een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+ (azM). Dat doen we op vier verschillende gebieden die overeenkomen met de speerpunten waarop het  Maastricht UMC+ zich met haar onderzoek concentreert: hart- en vaatziekten, kanker, geestelijke gezondheidszorg en chronische ziekten. Elk speerpunt heeft een eigen fonds.

De fondsenwerving van HFL komt ten goede aan de gezondheidszorg in heel Limburg. De projecten die met de fondsen worden gefinancierd, hebben tevens grote impact op de werkgelegenheid en innovatiekracht van onze provincie. Zo komt Limburg extra goed op de kaart te staan als technologische topregio.

Health Foundation kent 5 fondsen: Hart en vaat onderzoekfonds LimburgKankeronderzoekfonds Limburg, Jonge brein onderzoekfonds Limburg, Alzheimer onderzoekfonds Limburg  en Kinder onderzoekfonds Limburg.

Sluit de enquête