Steun wetenschappelijk onderzoek

Met de resultaten van ons wetenschappelijk onderzoek maken we de behandelingen van de toekomst mogelijk. U  kunt ons onderzoek ondersteunen door te doneren aan een aantal onderzoekslijnen.

Health Foundation Limburg is een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek in het Maastricht UMC+ (azM). Dat doen we op verschillende gebieden die overeenkomen met de speerpunten waarop het  Maastricht UMC+ zich met haar onderzoek concentreert: hart- en vaatziekten, kanker, geestelijke gezondheidszorg m/z hersen- en zenuwziekten, (chronische) kinderziekten en bewegen. Elk speerpunt heeft een eigen fonds.

De fondsenwerving van HFL komt ten goede aan de gezondheidszorg in heel Limburg. De projecten die met de fondsen worden gefinancierd, hebben tevens grote impact op de werkgelegenheid en innovatiekracht van onze provincie. Zo komt Limburg extra goed op de kaart te staan als technologische topregio.

Health Foundation kent 6 fondsen: Hart en vaat onderzoekfonds Limburg, Kankeronderzoekfonds Limburg, Jonge brein onderzoekfonds Limburg, Alzheimer onderzoekfonds Limburg, Kinder onderzoekfonds Limburg en Beweegonderzoekfonds Limburg.

HFL HVC
Hart en vaat onderzoeksfonds Limburg voor de generaties van nu en morgen
Ga naar de website
HFL jonge brein onderzoek
Jonge brein onderzoekfonds Limburg voor de generaties van nu en morgen
Ga naar de website
HFL kankeronderzoek
Kankeronderzoekfonds Limburg Voor baanbrekend onderzoek
Ga naar de website
HFL alzheimer onderzoek
Alzheimeronderzoekfonds Limburg voor de generaties van nu en morgen
Ga naar de website
HFL kinderonderzoekfonds
Kinderonderzoekfonds Limburg voor de generaties van nu en morgen
Ga naar de website
Beweegonderzoekfonds Limburg voor de generaties van nu en morgen
Ga naar de website
Sluit de enquête