Hulpmiddelenmaatje

Tussen het Poliplein en de Serrehal vindt u het Hulpmiddelenmaatje. Dit is een geautomatiseerd hulpmiddelen uitgiftesysteem voor patiënten van het Maastricht UMC+. 

Heeft u na uw ziekenhuisbezoek of –opname hulpmiddelen nodig? Dan kunt u deze zonder tussenkomst van een medewerker meenemen of thuis laten bezorgen. Dit kan op ieder gewenst moment: 24 uur per dag, 7 dagen per week. De hulpmiddelenautomaat voorziet u direct in de belangrijkste hulpmiddelen die nodig zijn in uw thuissituatie. Denk aan:

  • Rolstoel
  • Rollator
  • Toiletverhogers
  • Anatomische elleboogkrukken
  • Borstkolf incl. toebehoren
  • Losse Borstkolf toebehoren
  • Rugsteun
  • Ondersteek

Een ritje naar de thuiszorgwinkel is overbodig. Bij ontslag neemt u gelijk het hulpmiddel mee. 

Hulpmiddelenmaatje

Hoe werkt het Hulpmiddelenmaatje?

U selecteert uw gewenste hulpmiddelen en vult uw vereiste verzekeringsgegevens in op het scherm van het Hulpmiddelenmaatje. Na registratie kunt u de gevraagde hulpmiddelen meenemen. Dit is in de meeste gevallen gratis via de zorgverzekeraar, maar een hulpmiddel huren of kopen kan natuurlijk ook. Is een hulpmiddel toch niet op voorraad? Ook dat is geen probleem, u kunt gelijk een reservering plaatsen. Het hulpmiddel wordt dan de volgende dag thuisbezorgd.

Voor álle patiënten van het Maastricht UMC+

Het Hulpmiddelenmaatje is niet alleen een extra service voor patiënten die na een opname weer naar huis gaan. Ook poliklinische patiënten levert het voordeel op. Zo kan een patiënt die met een voetblessure in het weekend de SEH bezoekt en krukken nodig heeft, mét dit hulpmiddel het ziekenhuis verlaten. 
Het bestel- en uitgiftesysteem gaat volledig automatisch, tussenkomst van een medewerker is niet nodig.

Vragen? Of hulp nodig?

Heeft u vragen of problemen met het bestellen, dan helpt de klantenservice van Medicura u graag! Bel hiervoor naar het volgende telefoonnummer: 088-007 11 00.

Op afstand kunnen zij indien gewenst ook telefonisch een bestelling aannemen en het kluisje met daarin het gewenste hulpmiddel op afstand openen.


 

Hulpmiddelen Maatje
Sluit de enquête