"Samen werken aan positieve gezondheid” 

Bij de Academie voor Patiënt en Mantelzorger ontmoeten patiënten, mantelzorgers en zorgverleners elkaar voor uitleg over relatief eenvoudige verpleegkundige handelingen. Deze uitleg krijgt u in een rustige omgeving, buiten de drukte van een verpleegafdeling. U oefent  samen met de zorgverlener de handelingen.
Daarnaast wordt ook hulp geboden in het leren omgaan met digitale zorgtoepassingen en worden groepstrainingen gegeven over hoe om te gaan met mentale impact van ziekten. 
De Academie voor Patiënt en Mantelzorger zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk de controle over uw zorg houdt in uw thuissituatie. Ons doel is dat u zelfstandig, veilig en ‘gezond’ thuis kunt blijven wonen.

Wij geven uitleg over: 

  • Verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van injecties, druppelen van ogen, verzorgen van wonden, aantrekken steunkousen, verzorgen van katheters en nog veel meer.
  • E- Health. Hierbij leert u op een makkelijke en veilige manier in een online omgeving te praten met uw zorgverlener. De dokter, verpleegkundige of andere zorgverlener volgt u op afstand en kan bij problemen of vragen contact met u opnemen.
  • Groepstrainingen voor chronisch zieken en/of hun mantelzorgers. In de groepstrainingen gaan we in op leren leven met een ziekte. In de training ligt de nadruk op wat er nog wel kan en weten waar welke zorg te krijgen is. De training patiënt- en partnereducatie (PPEP4ALL) of de groepstraining voor epilepsiepatiënten (ZMILE) zijn voorbeelden van groepstrainingen. 

U bent niet verplicht om gebruik te maken van de Academie voor Patiënt en Mantelzorger. Uw welzijn staat voor ons voorop. Wat kunt u of uw mantelzorger na uitleg zelf thuis? Wordt thuiszorg ingeschakeld en is er een combinatie tussen mantelzorg en thuiszorg mogelijk? We denken graag met u mee.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via: mantelzorgacademie@mumc.nl

Sluit de enquête