Contact

Telefoonnummer Chirurgisch Dagcentrum: 043 387 24 00
Het Chirurgisch Dagcentrum is op werkdagen geopend van 7.30 tot 18.00 uur.
U vindt het Chirurgisch Dagcentrum op niveau 2 (zie de interactieve plattegrond).

De zorg in het Chirurgisch Dagcentrum

De zorg die u in het Chirurgisch Dagcentrum krijgt, is gelijk aan de zorg die een patiënt op een verpleegafdeling ontvangt. Het grote verschil is dat vrijwel alle patiënten van het Chirurgisch Dagcentrum na hun behandeling dezelfde dag weer naar huis gaan. Een beperkt aantal patiënten wordt één of twee nachten opgenomen, omdat bij hun ingreep speciale voorbereiding of nazorg nodig is. Ook bij eventuele complicaties kan een patiënt voor een nacht in het Chirurgisch Dagcentrum opgenomen worden. Patiënten die langer dan één dag blijven, worden weliswaar geholpen in het Chirurgisch Dagcentrum, maar gaan daarna op een verpleegafdeling liggen. Meestal is dat verpleegafdeling A2.

Het operatief gedeelte en het dagopname-gedeelte

Het Chirurgisch Dagcentrum bestaat uit twee delen:

  • een operatief gedeelte
  • een dagopname-gedeelte.

In het operatieve gedeelte zijn zeven operatiekamers ondergebracht. De familie begeleidt de patiënt tot aan de sluis. Dit is de plek waar de patiënt op de operatietafel wordt gelegd.
Het dagopname-gedeelte bestaat uit twee voorbereidingskamers: één voorbereidingskamer voor vijf volwassenen en één voorbereidingskamer voor vijf kinderen. Hier verblijven de mensen die een ingreep onder narcose moeten ondergaan.
Na de ingreep verblijft een patiënt enige tijd op de uitslaapkamer, de recovery. Daarna gaat hij of zij naar de post-operatieve kamer. Dit is een kamer met twaalf bedden voor volwassenen. De kinderen komen in een aparte post-operatieve kamer van vijf bedden.
Zodra de patiënt in de post-operatieve kamer is, mag de familie aanwezig zijn. Bij kinderen kan een van de ouders, zodra het kind wakker is, op de recovery komen.

Kinderen

U mag als ouder bij uw kind blijven totdat het slaapt.
Kijk voor meer informatie over kinderen en het ziekenhuis op de kinderwebsite.

Als u begeleider bent van een patiënt

Als u een patiënt begeleidt die opgenomen wordt in het Chirurgisch Dagcentrum, kunt u na aanmelding bij de balie samen in de wachtruimte wachten. Daarna kunt u ook samen naar de voorbereidingskamer gaan en daar wachten totdat degene die u begeleidt naar de operatiekamer gaat.

De wachtruimte van het Chirurgisch Dagcentrum
In de wachtruimte van het Chirurgisch Dagcentrum kunt u blijven totdat de ingreep voltooid is en degene waarop u wacht in de post-operatieve kamer is.

Restaurant Ad Mosam
Terwijl u wacht kunt u ook iets eten of drinken in restaurant Ad Mosam. U vindt restaurant Ad Mosam op niveau 1 boven de hoofdingang van het ziekenhuis.

Openingstijden
maandag tot en met vrijdag: van 8.30 tot 20.00 uur.
zaterdag en zon- en feestdagen: van 12.00 tot 19.30 uur.

Rolstoelen
Indien nodig vindt u op het parkeerdek een rolstoel om de patiënt na het ontslag te vervoeren. U hebt een 1 Euro munt nodig voor de rolstoel.

Ophalen van de patiënt
Als u een patiënt komt ophalen, meldt u zich bij de balie van het Dagcentrum Chirurgie. Zij verwijzen u naar de kamer waar u uw familielid, kind of kennis kunt ophalen.

Sluit de enquête