Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Wat neemt u mee?

Binnenkort wordt u opgenomen in het Maastricht UMC+. Hier kunt u vinden wat u mee moet brengen. Daarnaast is het voor de fysiotherapeutische behandeling van belang is om de volgende zaken mee te nemen:

  • Stevige schoenen die de gehele voet omsluiten
  • Indien van toepassing uw eigen hulpmiddelen zoals een (lees)bril, hoortoestel, aangepast schoeisel of ortheses
  • Indien van toepassing uw eigen loophulpmiddel (rollator, wandelstok e.d.) en/of rolstoel

Deze zaken zijn van belang om in het ziekenhuis zo veilig mogelijk te kunnen werken aan uw beweeglijkheid in en rondom uw verblijf op de kamer. Zelfstandigheid willen wij zo snel mogelijk nastreven. Daarnaast wordt ook aangeraden om overdag uw normale, makkelijk zittende, kleding aan te doen en uw pyjama alleen ’s nachts te dragen.

Wat wordt er van u verwacht voorafgaand aan uw opname?

Wanneer u weet dat u opgenomen gaat worden is het belangrijk om voorafgaand aan uw opname zoveel mogelijk uw dagelijkse routine te blijven volgen. Alle  taken en activiteiten, hoe gering ook, die u gedurende de dag kunt uitvoeren dragen bij aan het behoud van uw conditie en spierkracht. Het is dus belangrijk om actief te blijven. Wanneer u minder actief bent in de aanloop naar uw opname, verliest u al vóór de opname conditie en spierkracht. Hoe sterker u het ziekenhuis in gaat, hoe groter de kans is dat u sneller en beter hersteld. Indien bepaalde taken en/of activiteiten niet meer mogelijk zijn, of u afgeraden zijn door uw behandeld arts, dan staakt u deze. Probeer echter de activiteiten die u wel nog kunt uitvoeren gewoon te blijven doen.

 

Een ziekenhuisopname in het Maastricht UMC+ (met ondertiteling)
Sluit de enquête