Wat voor soort afspraak heb ik?

De polikliniek of uw behandelend arts neemt contact met u op voor een afspraak. U hoeft dus niet zelf te bellen. Er bestaan 3 soorten afspraken. U bepaalt samen met de arts welk type afspraak voor u het meest geschikt is:

  • Afspraak in het ziekenhuis
  • Belafspraak
  • Beeldbelafspraak

Heeft u al een telefoontje of afsprakenbrief gekregen over uw afspraak in het ziekenhuis? Dan is hier door uw behandelend arts goed over nagedacht. We verwachten u dan ook op de aangegeven dag en tijdstip.

Beeldbellen met uw arts

Elkaar zien in het ziekenhuis en met elkaar bellen deden we al. Maar het kan ook prettig zijn om elkaar even via een scherm te zien. Onze artsen maken daarom steeds vaker gebruik van beeldbellen. Beeldbellen is een consult op afstand. U hoeft hiervoor niet naar het ziekenhuis te komen, maar maakt thuis gebruik van uw eigen computer, tablet of telefoon. Een beeldbel-afspraak is gelijkwaardig aan een fysiek consult. U kunt uw behandelend arts zien en horen. U spreekt samen uw arts over uw behandeling en nodige onderzoeken. Bovendien kunt u een familielid of mantelzorger uitnodigen om aan het gesprek deel te nemen.

Voor meer informatie over beeldbellen verwijzen we u naar onze pagina over Beeldbellen. Hulp nodig of vragen over beeldbellen? Neem dan telefonisch contact op met onze helpdesk: 043-387 1999 of mail naar Zorginnovatieloket@mumc.nl

Beeldbellen is een innovatie die we tijdens de coronacrisis hebben geïntroduceerd. Dankzij beeldbellen hebben we aan de ene kant veel patiënten tijdig kunnen spreken en onrust kunnen wegnemen én was het werken voor ons een stuk efficiënter. Om die redenen hebben we naast het consult in het ziekenhuis en de telefonische afspraak ook beeldbellen toegevoegd als mogelijke afspraakvorm.

beeldafspraak
Sluit de enquête