Samenwerking Mens Achter de Patiënt en Maastricht UMC+

Samen aan de slag voor de best passende zorg! Daar werken team Persoonsgerichte Zorg van het Maastricht UMC+ en Mens Achter de Patiënt (MAP) al een tijdje aan. Sinds begin 2024 is dit ook formeel vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.  MAP zet zich in voor mensgerichte zorg. Dat is ook in het MUMC+ een belangrijk thema. 

MAP wil (toekomstig) zorgprofessionals bewuster maken van de impact die een ziekte kan hebben op iemands leven. Dit doen ze door ervaringsdelers in te zetten in het onderwijs èn door opgeleide patiëntconsultants in te zetten in de zorg. 

De, door de MAP academie opgeleide, patiënt consultants zetten binnen het Maastricht UMC+ hun ervaringen in om de zorg mensgerichter te maken. Zo zijn we gestart met patiënten Ted Talks, met indrukwekkende verhalen over de impact van ziekte en behandeling op iemands leven. Verder lopen een aantal brainstormsessies over hoe je je als patiënt kunt voorbereiden op een afspraak in het ziekenhuis. En ook de informatie op de website wordt doorgelicht. Klopt de informatie op de website met wat je wil weten als patiënt? Zo bouwen we samen aan de best passende zorg voor iedereen!

Verbinding met studenten en zorgprofessionals

Het project 'Mens achter de patiënt' koppelt chronische patiënten aan artsen in opleiding en andere zorgprofessionals, zodat die meer inzicht krijgen in de problemen die chronisch zieke mensen en hun omgeving dagelijks ervaren. Want mensgerichte zorg is alleen mogelijk als ook het medisch onderwijs mensgericht is. Het verhaal van patiënten draagt zo bij aan de best mogelijke zorgverleners in de toekomst.

Meer weten of aanmelden als ervaringsdeler?

Kijk voor meer informatie op www.mensachterdepatient.nl.

'Mens achter de patiënt' is een project van het Maastricht UMC+ en Universiteit Maastricht, opgezet door studenten Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen.

 

Mens achter de patient
Sluit de enquête