Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

De afdeling Interne Geneeskunde van het Maastricht UMC+ is recent een onderzoek gestart genaamd 'DE-AGEing studie'.

iStock
iStock
Onze dagelijkse voeding bevat aanzienlijke hoeveelheden AGE's; dit zijn ongunstige versuikerde eiwitten. De invloed van deze versuikerde eiwitten uit onze voeding op de gezondheid is echter nog niet duidelijk. Het doel van dit onderzoek is te onderzoeken wat het effect is van een versuikerd eiwit beperkt voedingsschema op het risico voor diabetes en hart- en vaatziekten. Om dit te kunnen bestuderen zijn we op zoek naar mannen en vrouwen ouden dan 18 jaar met overgewicht (BMI ≥ 25). Deelname aan het onderzoek bestaat uit het volgen van een voedingsschema gedurende 4 weken. Dit voedingsschema zal of een AGE-beperkt voedingsschema zijn, of een normaal voedingsschema rijk aan AGE's. Een loting zal bepalen welke van de twee voedingsschema's u zult volgen.

Voor dit onderzoek moet u twee keer naar het MUMC+ komen voor volledige testdagen. Tussen de twee testdagen volgt u het voedingsschema. Daarnaast zal er een screening plaatsvinden, en zult u twee keer bijhouden wat u gedurende 5 dagen eet en drinkt. Tijdens dit onderzoek zullen wij u vragen om uw levensstijl niet te wijzigen. Bij volledige deelname aan het onderzoek ontvangt u een vergoeding van €275 en reiskostenvergoeding. In het geval van grote reisafstand kan een hotelovernachting worden verzorgd.

Interesse in deelname? Voor meer informatie of een uitgebreide informatiebrochure kijk op www.deAGEing-studie.nl, of neem contact op met: Armand Linkens 043-3882137 / info@deAGEing-studie.nl (o.v.v. naam en telefoonnummer)

Sluit de enquête