Deelnemen aan onderzoek

In het Maastricht UMC+ worden veel onderzoeken uitgevoerd waaraan u kunt deelnemen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de lopende onderzoeken    
Onderzoek naar de effecten van titaniumdioxide in voeding op de dikke darm

Gezocht: gezonde mannen en vrouwen in de leeftijd van 18-70 jaar met een BMI tussen de 18-27 kg/m2.

Lees meer

beeld

Onderzoek naar de microbioom samenstelling van de darm!

Gezocht: gezonde 50-plussers

De vakgroep Pulmonologie van de Universiteit Maastricht onderzoekt of de microbioom samenstelling van de darm van patiënten met COPD verschilt van die van gezonde vrijwilligers.

Lees meer

microbioom

Onderzoek naar genitale pijn en de invloed daarvan op zelfbeeld en relatie

In samenwerking met de afdeling Clinical psychological Science van de Universiteit Maastricht doet de sectie seksuologie van de afdeling Psychologie van het Maastricht UMC+ onderzoek naar genitale pijn tijdens seksuele activiteit en de impact daarvan op de relatie. Voor het onderzoek worden vrouwen gezocht die vaak (angst voor) pijn ervaren tijdens seksuele activiteit.

lees meer

pijn bij vrijen

Onderzoek naar het effect van een gecombineerd sinaasappel en granaatappelextract op de fitheid van volwassenen

Gezocht: gezonde mensen (40-65 jaar) met een niet-actieve levensstijl  die willen meewerken aan een onderzoek naar het effect van polyfenolen op fysieke fitheid (BMI 25-29.9 kg/m²).

We doen een onderzoek naar het effect van een gecombineerd sinaasappel en granaatappelextract op de fysieke fitheid van volwassenen van middelbare leeftijd. Dit onderzoek zal ongeveer 14 weken duren. U gaat hierbij een testproduct of placebo innemen voor 12 weken. U komt vijf keer (in totaal 6,5 uur) naar Maastricht voor ander andere: een screening, het invullen van vragenlijsten, een bloedafname en een matig intensieve fietstest.

Lees meer

Sinaasappel en granaatappel

Onderzoek naar leefstijl en hersengezondheid

Gezocht: mensen (60-79 jaar) die willen meewerken aan een onderzoek naar leefstijl en hersengezondheid

We doen onderzoek naar het effect van een tweejarig leefstijlprogramma op het denkvermogen van ouderen. Het programma is gericht op verschillende factoren die samenhangen met de hersengezondheid, zoals lichaamsbeweging, geheugentraining, hart- en vaatgezondheid, voeding, slaap, ontspanning en sociale activiteiten.

Lees meer

Logo FINGER-NL studie

Onderzoek naar behandeling van overgevoelige maag

We doen onderzoek naar de werkzaamheid van het medicijn nortriptyline bij de behandeling van functionele dyspepsie, oftewel een overgevoelige maag.

Lees meer

Tender

Ademtest voor peuters

Gezocht: kinderen (2 of 3 jaar) voor onderzoek naar een ademtest om astma vast te stellen
Is het astma of ‘gewoon’ een virusje? Bij jonge kinderen is dat moeilijk te bepalen. Daardoor krijgen kinderen niet altijd de juiste behandeling met mogelijk schade aan de longen als gevolg. Daar willen we verandering in brengen. Daarom onderzoeken we of een ademtest een vroege diagnose van astma mogelijk maakt. Hiervoor zijn we op zoek naar deelnemers van 2 of 3 jaar oud.

Lees meer

Kind met Astma
JOZO-onderzoek

Gezocht: zwangere vrouwen die mee willen doen aan een onderzoek naar jodiumtekort
JOZO staat voor het Jodium in Zwangere vrouwen Onderzoek. Voldoende inname van jodium via de voeding is belangrijk voor de aanmaak van schildklierhormoon. Dit hormoon is betrokken bij de groei en ontwikkeling van het kind. Daarom is er tijdens de zwangerschap een hogere behoefte aan jodium.

Lees meer

JOZO
DISCOvERIE: Onderzoek naar het Prikkelbare Darm Syndroom

Gezocht: Mannen en vrouwen, 18 jaar of ouder, en bekend met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

De vakgroep Maag-, Darm- en Leverziekten van het Maastricht UMC+ doet onderzoek naar de factoren die een rol spelen bij klachten bij mensen met PDS. Het doel is het verbeteren van de diagnose en de behandeling van PDS. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in verschillende ziekenhuizen in Europa. 

Lees meer

Logo Discoverie

Onderzoek naar effect eetschema's op vetgehalte in het bloed bij volwassenen met overgewicht/obesitas

De vakgroep Voeding en Bewegingswetenschappen van de Universiteit Maastricht heeft een onderzoek opgezet naar het effect van verschillende eetschema’s op het vetgehalte in het bloed na een maaltijd in volwassenen met overgewicht/ obesitas (buikomtrek ≥ 102 cm voor mannen en ≥ 88 cm voor vrouwen). Het betreft geen afvalstudie.

Lees meer

wekker
Onderzoek naar de effecten van plantenstanolen op de COVID-19 vaccinatierespons

 GEZOCHT: MANNEN OF VROUWEN 18 JAAR OF OUDER
Voor een onderzoek naar de effecten van plantenstanolen op de COVID-19 vaccinatierespons

Lees verder

vaccin
Whole Fiber Studie
Wij zoeken mannen en vrouwen met overgewicht

Prebiotica zijn niet-verteerbare vezels die we dagelijks met onze voeding binnenkrijgen. Door middel van een medisch wetenschappelijk onderzoek willen we nagaan of toediening van het prebioticum WholeFiberTM leidt tot een verandering in de glucosestofwisseling en factoren van overgewicht. 

Lees verder

Whole Fiber studie

NASH@risk studie

Onderzoek naar de effecten van plantaardige sterolen en stanolen op leverontsteking.  
GEZOCHT: MANNEN EN VROUWEN TUSSEN DE 18 EN 75 JAAR

Lees verder
 

Onderzoek naar effecten van plantenstanolen op Astma

Onderzoek  naar de effecten van plantenstanolen op astma klachten. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar mensen met allergisch astma van 18 tot 70 jaar oud

Lees verder


Hoe ontstaan plasklachten?

Analyse van het ontstaan en het verloop van plasklachten bij een overactieve blaas (OAB) met behulp van een app.

Lees meer

 


toilet
Onderzoek naar hersenactiviteit gerelateerd aan blaasvullingsgevoel

Gezocht: Gezonde vrouwen zonder plasklachten en gezonde vrouwen met een overactieve blaas (OAB).

Lees meer

 


overactieve blaas
TOP-mama

Door mee te doen aan het TOP-mama onderzoek krijg je een steuntje in de rug om al je goede voornemens door te zetten. Samen gaan we voor gezonde baby’s!

Lees meer


Onderzoek TOP-mama
FORTITUDE-studie

Onderzoek naar de werkzaamheid en kosteneffectiviteit tussen 3 behandelingen voor het Prikkelbare Darm Syndroom: Online voorlichting en advies, hypnotherapie via therapeut en online hypnotherapie.

Lees meer

 


Fortitude
Pontiac II trial: preventie van hart- en vaatziekten

Het Maastricht UMC+ zoekt deelnemers voor onderzoek naar preventie van hart-en vaatziekten bij patiënten met diabetes type 2.

Lees meer

 


istock
Onderzoek naar behandeling van pijn bij het vrijen

De GRIP studie is een multicenter onderzoek waarin de effectiviteit wordt onderzocht van een groepsprogramma voor vrouwen met pijn bij de gemeenschap. 

Lees meer

 


GRIP Studie
Sluit de enquête