Hersenactiviteit bij een volle blaas

Tekst

 

overactieve blaas

Voor dit onderzoek zoeken we gezonde vrouwen  zonder plasklachten en gezonde vrouwen met een overactieve blaas (OAB) van 18 jaar en ouder die mee willen doen aan een studie naar hersenactiviteit gerelateerd aan blaasvullingsgevoel.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt  een MRI scan van de hersenen gemaakt  terwijl de urineblaas gevuld wordt via een dun slangetje in de plasbuis. Gedurende het onderzoek komt u twee keer naar de universiteit. Tijdens de eerste afspraak vindt een kennismakingsgesprek plaats en wordt u gevraagd urine af te geven, tijdens de tweede afspraak zal de MRI-scan plaatsvinden.

Deelnemen

Deelname worden gezocht voor twee verschillende groepen; vrouwen zonder plasklachten of vrouwen met een overactieve blaas (OAB). OAB klachten zijn klachten als vaak plassen (meer dan 8x per dag) en plotselinge hoge nood.

Om voor deelname (beide groepen) in aanmerking te komen is het van belang dat u in de afgelopen 6 maanden niet zwanger bent geweest of operaties van de bekkenbodem of blaas heeft ondergaan.

De vergoeding voor deelname aan het onderzoek bedraagt €50,- aan VVV-bonnen en reiskostenvergoeding.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie?

Neem contact op met Mathijs de Rijk, vakgroep Urologie.
E-mail: m.derijk@maastrichtuniversity.nl
Tel.: 043-388 18 39

Sluit de enquête