Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Uw mening telt

Samen beslissen

‘Samen beslissen’ betekent dat u samen met uw arts beslist over welke zorg het beste bij u past. 

Uw arts geeft u informatie over de mogelijkheden. En wat de medische voor- en nadelen hiervan zijn. U bespreekt samen wat dit betekent voor uw eigen situatie en wat uw persoonlijke voorkeur is. Uiteindelijk beslist u samen wat het best bij u past. Uw wensen en situatie zijn dus bepalend voor de uiteindelijke beslissing.

Gesprek voorbereiden

We vinden het belangrijk om samen met u te beslissen. Daarom is het goed om thuis alvast na te denken over  de dingen die voor u belangrijk zijn en de dingen die u graag wilt weten van uw arts of verpleegkundige. Lees meer.

De drie goede vragen

De drie goede vragen zijn bedacht om u te helpen met de voorbereiding op een gesprek met uw arts of verpleegkundige. Lees meer. 

Even pas op de plaats

Soms is het goed om eens even heel goed na te denken over een behandeling of om tijd te nemen om erover te praten met naasten. Vaak is dit geen probleem. Lees verder. 

Keuzeondersteuning 

Voor een aantal behandelingen zijn hulpmiddelen beschikbaar die kunnen helpen met het maken van de juiste keuze. Vraag hiernaar bij uw arts of verpleegkundige. Lees meer.

Bespreek alle behandelmogelijkheden
Sluit de enquête