Voor ongeveer 30 procent van de behandelingen in de zorg heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maximumprijzen vastgesteld. Voor de overige 70 procent van de behandelingen bestaat geen vaste prijs. Dat is het ‘vrije segment’: daarvoor maken de ziekenhuizen en zorgverzekeraars prijsafspraken met elkaar. Het Maastricht UMC+ heeft met de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten voor behandelingen. De factuur van een behandeling gaat dan naar uw zorgverzekeraar.

De zorgverzekeraars die geen contract met het Maastricht UMC+ hebben, stellen zelf een vergoeding vast in hun polisvoorwaarden. Daardoor kan het gebeuren dat u een deel van uw behandeling zelf moet betalen. Wij raden u daarom aan om zelf eerst bij uw zorgverzekeraar na te gaan of deze de behandeling in het Maastricht UMC+ vergoedt. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Zie daarvoor ook: Wat moet ik zelf betalen?

Voor het opvragen van tarieven van behandelingen kunt u contact opnemen met de Zorgadministratie, afdeling Facturatie 043 - 387 72 78.

Passantenprijslijsten

Passantenprijslijst 2023 Prijzen van dure geneesmiddelen
Open de passantenlijst
Voorlopige Passantenprijslijst 2024 Prijzen van dure geneesmiddelen
Open de passantenlijst
Passantenprijslijst 2023 Prijzen van DBC’s en OZP’s

Open de passantenlijst
Voorlopige Passantenprijslijst 2024 Prijzen van DBC’s en OZP’s
Open de passantenlijst

Disclaimer voorlopige passantenprijslijst 2024

De hiernaast gepubliceerde passantenprijslijst 2024 bevat de voorlopige prijzen van DBC’s en OZP’s per 01-01-2024. Deze bedragen kunnen nog wijzigen bij het publiceren van de definitieve passantenprijslijst 2024. De definitieve bedragen zullen de bedragen zijn die in rekening worden gebracht.

Sluit de enquête