Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Maastricht UMC+ de Universiteit Maastricht UM Zuyd Hogeschool duurzame economische ontwikkeling Limburg strategisch programma Kennis-As Limburg Healthy Living
De focus van Maastricht UMC+ is gericht op Healthy Living, ofwel kwalitatief gezond leven. Naast topzorg legt MUMC+ zich toe op de preventie en behandeling van chronische ziekten. Met de Universiteit Maastricht wordt wetenschappelijk onderwijs en onderzoek uitgevoerd. Zuyd Hogeschool is met de Zorgacademie, Academie voor Verloskunde en opleiding paramedische beroepen een belangrijke partner in de verdere ontwikkeling van het concept Healthy Living. De relatie met de campussen in Geleen en Venlo is helder: biobased materialen worden meer en meer gebruikt voor medische toepassingen en gezonde voeding past bij preventie. Preventieve gezondheidszorg staat ook in het project Mosae Vita voorop: dit project draait om het opsporen, voorkomen en effectief behandelen van negatieve gezondheidsaspecten.

Onderzoekers aan het woord

"Absoluut noodzakelijk"
"Met PathoFinder hebben we op de Health Campus Maastricht een prima plek. Dichtbij de universiteit en het academisch ziekenhuis. Kijk ik wat breder, dan is het absoluut noodzakelijk de campussen in Zuid-Nederland met elkaar te verbinden. Liefst nog met de instituten over de grens in Aken, Luik, Hasselt en Leuven. Netwerken bouwen, de krachten bundelen en alle kennis en kunde aan elkaar knopen tot één grote campus; dat is mijn idee. Investeren in de Kennis-As is dus noodzakelijk waarbij veel aandacht moet uitgaan naar het MKB. Ik zie te weinig kleine bedrijven hier landen, er zijn onvoldoende faciliteiten. Hier op de Health Campus in Maastricht wachten we al jaren op de uitbreiding van het Biopartner Center: een accelerator. In China doen ze dat andersom: eerst het gebouw, dan komen de ondernemers vanzelf. We moeten grootschalig denken, onze concurrenten zitten nu eenmaal in Azië en Amerika."
Guus Simons, CEO PathoFinder.

Sluit de enquête