Beter door meer kennis

Een universitair medisch centrum verbindt wetenschappelijk onderzoek en onderwijs met zorg, zodat nieuwe behandelingen kunnen worden ontwikkeld. Van laboratoriumtafel tot in de kliniek. Het Maastricht UMC+ is dan ook een ideale voedingsbodem voor innovatie. 

 Met de fundamentele kennis die we opdoen gaan we zelfs nog een stapje verder. We proberen het menselijk lichaam en het ontstaan van ziektes tot in detail te begrijpen en op basis van die kennis de gezondheid van ieder individu te bevorderen en de kwaliteit van leven te vergroten. Niet alleen als je ziek bent, juist ook als je nog gezond en vitaal bent. Daar staat de ‘+’ voor in onze naam.

We scheppen waarde door kennis

Beter door meer kennis

Samenwerking met andere kennisinstituten, overheid en het bedrijfsleven maakt dat we onze kennis toegankelijk en toepasbaar maken. We scheppen waarde door kennis. Door behandelresultaten te verbeteren, zorgprocessen efficiënter in te richten of door directe werkgelegenheid te creëren. De samenleving als geheel profiteert van nieuw opgedane kennis en de toepassing daarvan. Die kennis houden wij natuurlijk niet voor ons zelf. We delen onze waardevolle informatie met collega’s in het land en daarbuiten, zodat we er allemaal beter en slimmer van worden.

MUMC Logo - Beter door meer kennis

De innovatiecirkel laat zien hoe onze wetenschappers en specialisten nieuwe kennis opdoen en in de praktijk brengen, er waarde mee scheppen en de gezondheid van de bevolking bevorderen. Of het nu gaat om hartritmestoornissen, artrose of de toepassing van diepe hersenstimulatie voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Van preventie en fundamenteel onderzoek tot innovatie en valorisatie. De innovatiecirkel is het fundament voor gezondheidsbevordering in de breedste zin van het woord en precies datgene wat ons tot het Maastricht UMC+ maakt.

Lees meer over de innovatiecirkel

Sluit de enquête