Brightlands Maastricht Health Campus

 

Maastricht UMC+ de Universiteit Maastricht UM Zuyd Hogeschool duurzame economische ontwikkeling Limburg strategisch programma Kennis-As Limburg Maastricht Health Campus

De Brightlands Maastricht Health Campus is een samenwerking van de Universiteit Maastricht, Maastricht UMC+, industriebank LIOF, gemeente Maastricht en Provincie Limburg. De bedoeling is het toonaangevende biomedisch cluster dat zich de afgelopen 25 jaar in Randwijck ontwikkelde, te laten uitgroeien tot een campus van internationale allure.

Niet belemmerd door wetenschappelijke, geografische of organisatorische grenzen werken wetenschappers, gedreven ondernemers en slimme studenten intensief samen om gezonde, innovatieve en duurzame oplossingen te vinden voor actuele, maar ook toekomstige, maatschappelijke opgaven. Dat doen ze door hun kennis over materialen, gezondheid en voeding te delen en te combineren. Dankzij de bundeling van klinische zorg, kennisintensieve bedrijvigheid en universitair medisch onderwijs vinden slimme oplossingen voor een gezonder leven snel hun weg naar de praktijk. Speerpunten van de Brightlands Maastricht Health Campus zijn cardiovasculaire research, biomedische imaging en regeneratieve geneeskunde.

Projecten

Brains Unlimited, platform voor neuro-imaging, is een van de eerste concrete projecten binnen deze campus. De komst van de eerste universiteitshoogleraar Peter Peters met het Institute of Nanoscopy en Clemens van Blitterswijk met zijn Tissue Regeneration onderzoeksgroep zijn belangrijke volgende stappen in de ontwikkeling van de Maastricht Health Campus.

 

 

Sluit de enquête