De kracht van de kennisinstellingen

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Maastricht UMC+ de Universiteit Maastricht UM Zuyd Hogeschool duurzame economische ontwikkeling Limburg strategisch programma Kennis-As Limburg
Maastricht UMC+

Het Maastricht UMC+ onderscheidt zich (inter)nationaal door de focus op preventie. Dus niet alleen gezondheidsherstel, maar ook gezondheidsbehoud én gezondheidsbevordering. Kerntaken zijn – naast topklinische en topreferente patiëntenzorg – wetenschappelijk onderzoek en onderwijs/opleiding. Het Maastricht UMC+ kenmerkt zich daarbij door de multidisciplinaire en probleemgestuurde aanpak. Het Maastricht UMC+ heeft 715 bedden, circa 7.000 medewerkers en 4.000 studenten. Maastricht UMC+ is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.

aastricht UMC+ de Universiteit Maastricht UM Zuyd Hogeschool duurzame economische ontwikkeling Limburg strategisch programma Kennis-As Limburg
Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht is sterk internationaal georiënteerd. Van de circa 16.000 studenten is 47 procent afkomstig uit meer dan 130 landen. De UM staat wereldwijd bekend om zijn Probleemgestuurd Onderwijs. Profileringsthema’s zijn Leren & Innoveren, Kwaliteit van Leven en Europa & een Globaliserende Wereld. De UM is in 2014 door QS uitgeroepen tot de ‘beste jonge universiteit van Europa’. De UM telt bijna 48.000 alumni met alumnikringen in 12 landen, waaronder China en de Verenigde Staten. 72 % van alle alumni woont in Nederland, 46% daarvan woont in Limburg, 24 % van alle buitenlandse afgestudeerden woont en werkt in Nederland. Bij de UM werken bijna 4.000 mensen, van wie bijna een kwart met een buitenlandse nationaliteit.

aastricht UMC+ de Universiteit Maastricht UM Zuyd Hogeschool duurzame economische ontwikkeling Limburg strategisch programma Kennis-As Limburg
Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een top HBO-onderwijsinstelling met een sterke focus op de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en leven lang leren. Zuyd werkt succesvol samen met overheden en het bedrijfsleven in de regio. Speerpunten van Zuyd zijn Innovatieve Zorg en Technologie, Transitie naar een duurzaam gebouwde omgeving en Life Science and Materials. Zuyd telt ongeveer 1.800 medewerkers en 14.500 studenten. Ongeveer 2.000 studenten zijn afkomstig uit 55 verschillende landen. In de Keuzegids HBO Voltijd 2012 staat Zuyd Hogeschool als instelling in de top-drie. Lees meer over Zuyd Hogeschool.

Aan het woord…

"Nieuwe mogelijkheden"
"De Maastricht Health Campus is nu al een broedplaats en kweekvijver voor innovaties in de Nederlandse gezondheidszorg. Maastricht UMC+ vervult een belangrijke inhoudelijke rol in verbinding tussen de campussen. Zo gaat de ontwikkeling van biomedische materialen op de Chemelot Campus hand in hand met het onderzoek naar toepassing daarvan in een klinische omgeving op de Maastricht Health Campus. Ten aanzien van de Greenport Campus in Venlo is het verbindend element onze kennis van voeding en gezondheid, bijvoorbeeld via het project EatWell. Onze kennis en kunde ten aanzien van de integrale benadering van ziekte en gezondheid brengen we in, maar kunnen we door samenwerking met onze partners in de Kennis-As ook versneld uitbouwen en toepassen. Dat genereert nieuwe mogelijkheden voor het gezond maken en houden van burgers, nieuwe zorg- en gezondheidsconcepten én nieuwe bedrijvigheid."
Guy Peeters, voormalig voorzitter Raad van Bestuur Maastricht UMC+

"Europese kennisregio"
"Een kenniseconomie is belangrijk voor Limburg. Kennis genereert economische voordelen en werkgelegenheid. Daarom investeren we in de Kennis-As. We willen deze regio neerzetten als een Europese kennisregio die mensen aantrekt, die uitstraalt dat Limburg the place to be is. Voor de UM betekent de Kennis-As dat we ons internationale profiel verder kunnen aanscherpen. We bouwen samen met partners aan beide kanten van de grenzen nieuwe opleidingen en onderzoeksinstituten. Daarmee creëren we een kosmopolitische en aantrekkelijke regio."
Martin Paul, Voorzitter Universiteit Maastricht

"Kennis naar praktijk"
"Door de Kennis-As kunnen provincie en regio een helder en krachtig profiel ontwikkelen en zo hun aantrekkingskracht op bedrijven, professionals en kennisinstituten vergroten. Dat is voor de economische en sociale ontwikkeling van dit gebied van levensbelang. Kennis-As Limburg biedt ons de mogelijkheid om met overheid, bedrijfsleven en andere onderwijsinstituten in en buiten de regio samen te werken aan ontwikkeling, vertaling en overdracht van kennis naar de praktijk op gezamenlijke zwaartepunten. Bij Zuyd wordt dat vormgegeven in verschillende centres of expertise. Zo levert Zuyd een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van gewilde professionals, het waardevol houden van professionals gedurende hun loopbaan en het voorzien in de kennisbehoefte van bedrijven en organisaties. De verbinding van de campussen is van groot belang. Baanbrekende innovatie en vernieuwing ontstaan vooral op het snijvlak van disciplines. Uit de verbinding van de gebieden waarop we excelleren kunnen de mooiste dingen ontstaan. Dat zien we nu al op bijvoorbeeld het gebied van zorg en technologie, duurzaam bouwen en nieuwe materialen en zorg en business information. Maar ook vanuit de economisch/financiële hoek, de hospitality en de kunsten zijn nog inspirerende verbindingen te leggen naar de campussen."
Karel van Rosmalen, voorzitter College van Bestuur Zuyd Hogeschool

 

Sluit de enquête